Aardbeiensiroop Met Citroen En Gember
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Aardbeiensiroop met citroen en gember

Wist je dat je zelf siroop kan maken van vers fruit? De smaak van de siroop kun je gemakkelijk versterken met kruiden of specerijen. Deze zelfgemaakte aardbeiensiroop heeft een extra lekkere smaak door het frisse van de citroen en de kruidige smaak van gember

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten

Recept aardbeiensiroop met citroen en gember

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in vieren. Schil de gember en rasp of snijd deze in fijne stukjes.
2
Breng de aardbeien, gember en het water in een steelpannetje zachtjes aan de kook en dek de pan af met een deksel. Laat 8 min. zachtjes pruttelen tot er een soort aardbeienmoes ontstaat. Plet de aardbeien extra met een vork en roer door elkaar. Voeg de suiker en het citroensap toe. Breng zachtjes aan de kook tot de suiker geheel is opgelost. Laat iets inkoken, totdat er een siroop ontstaat.
3
Giet de aardbeienmoes door een hele fijne zeef en laat uitlekken boven een kom. Druk met een siliconen spatel de aardbeienmoes door de zeef. Laat de aardbeiensiroop 45 min. afkoelen in de koelkast.
4
Verdeel de helft van de siroop over 4 longdrinkglazen. Vul de glazen tot de rand met ijsklontjes en schenk daar bruiswater overheen. Optioneel: Vrolijk je limonade op door verse aardbeien in het glas te doen en een schijfje gember op de rand te zetten.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?