Wortelsoep Met Chimichurri Gehakt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Wortelsoep met chimichurri gehakt

Chimichurri: een frisse, kruidige saus en marinade die doorgaans geserveerd wordt bij gegrild vlees. Wij geven een leuke twist aan onze chimichurri door deze te verwerken in gehakt en te serveren bij een lekkere wortelsoep.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten voor de soep
Ingrediënten voor het chimichurri gehakt
Keukenbenodigdheden

Recept wortelsoep met chimichurri gehakt

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Was de bospeen, verwijder het loof en snijd de bospeen in schijfjes van ongeveer een centimeter. Hak de knoflook fijn en snipper de rode ui.
2
Verhit 1 el olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui 1 minuut. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de bospeen en peterseliesteeltjes toe en bak 5 minuten mee.
3
Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 25 minuten zachtjes sudderen en breng op smaak met peper en zout. Pureer de soep glad met een staafmixer.
4
Bak het gehakt in een koekenpan zonder olie in 5 minuten rul.
5
Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en hak het vruchtvlees in blokjes. Snipper de uien en hak de knoflook, peterselieblaadjes en oreganoblaadjes fijn.
6
Meng de peterselie, oregano, chilivlokken, komijn, tomaat, ui en knoflook samen met de olie en azijn en breng op smaak met peper en zout.
7
Meng de chimichurrisaus door het gehakt en serveer de wortelsoep met een eetlepel gehakt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via