Was de bospeen, verwijder het loof en snijd de bospeen in schijfjes van ongeveer een centimeter. Hak de knoflook fijn en snipper de rode ui.
2
Verhit 1 el olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui 1 minuut. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de bospeen en peterseliesteeltjes toe en bak 5 minuten mee.
3
Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 25 minuten zachtjes sudderen en breng op smaak met peper en zout. Pureer de soep glad met een staafmixer.
4
Bak het gehakt in een koekenpan zonder olie in 5 minuten rul.
5
Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en hak het vruchtvlees in blokjes. Snipper de uien en hak de knoflook, peterselieblaadjes en oreganoblaadjes fijn.
6
Meng de peterselie, oregano, chilivlokken, komijn, tomaat, ui en knoflook samen met de olie en azijn en breng op smaak met peper en zout.
7
Meng de chimichurrisaus door het gehakt en serveer de wortelsoep met een eetlepel gehakt.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.