Een Groninger mosterdsoep is een echte klassieker! Heerlijk als tussendoortje, lunch of voorgerecht. In deze soep is gekozen voor grove Groninger mosterd, een mooie combinatie met spek en prei. Door de aardappel kan de soep ook als volwaardige maaltijd worden gegeten.
Veelgestelde vragen mostersoep
Zelfgemaakte mosterdsoep kan je nog ongeveer twee dagen in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat de soep eerst volledig is afgekoeld en dek het goed af met vershoudfolie of doe het in een luchtdichte bewaarbak.
Mosterdsoep serveer je met soepstengels, een salade of geroosterd stokbrood. Als alternatief kan je mosterdsoep serveren met een kaaskrokantje, bitterballen of roggebrood.
Wat te drinken bij een klassieke mosterdsoep? Mijn keuze valt bijna automatisch op een Franse witte wijn uit de Elzas. De Hubert Beck Gewurztraminer 2020 biedt een fantastisch tegenspel tegen het romige en pittige karakter van de mosterdsoep. Gewurztraminer geeft mooi rijp fruit met veel kruidigheid. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment