Wrapleflappen Met Kersen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Wrapleflappen met kersen

Een wrapleflap is een appelflap gemaakt van een wrap. Supersimpel en veel sneller te maken dan traditionele appelflappen. In deze flappen geen appel, maar kersen. Wrapleflappen met warme kersen zijn heerlijk en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig! Ideaal voor bij de koffie, als dessert of zelfs als ontbijt.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept wrapleflappen met kersen

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontpit de kersen, verwijder het steeltje en snijd in kwarten. Meng de jam met de kersenstukjes.
2
Leg de kersenvulling in het midden van de tortilla’s. Vouw de zijkanten van de tortilla’s strak dicht tot een driehoek. Draai de tortilla’s om met de gevouwen kant naar beneden. Kluts het eigeel los en smeer de bovenkant van de tortilla’s hiermee in. Verdeel het amandelschaafsel over de tortilla’s.
3
Leg de tortilla’s met de gevouwen kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de voorverwarmde oven.

De lekkerste recepten met kersen

Kersen, wie is er niet dol op? Met hun zoete smaak en prachtige dieprode kleur is deze vrucht een aangename ingrediënt van vele gerechten. Dit heerlijke zomerfruit is in juli en augustus in het seizoen in Nederland. De maanden ervoor zijn er al kersen uit Zuid-Europa verkrijgbaar. Voor veel gerechten kun je daarnaast ook kersen uit blik of de diepvries gebruiken. Zo kun je het hele jaar geniet van de lekkerste gerechten met kersen.

Witte chocolade en kersen: een gouden combinatie

Wat dacht je van zelfgemaakt witte chocolade-kersenijs? Met maar 4 ingredienten en wat geduld maak je een heerlijk zoet dessert waar je familie van zal smullen. Lekker weer en aan de barbecue aan? Maak het dessert dan ook een keer op de barbecue. We hebben het perfecte recept voor je: BBQ brownie met kersen en witte chocolade.

Maar ook buiten het kersenseizoen hebben we een aantal aanraders voor je. Met de brownie van pure chocolade met amandelen en kersen maak je menig zoetkauw gelukkig. Liever iets minder suiker? Probeer dan onze suikervije kersen-vanillepudding. Ook in hartige gerechten kunnen kersen de show stelen zoals in deze hartige taart: kip in hoed.

Meer recepten met kersen

Bekijk onze receptenpagina dan eens en haal je bakschort maar tevoorschijn!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Noten
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via