Carpacciobonbon
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Carpacciobonbon

Een klassieker die altijd werkt; zo kunnen we deze carpacciobonbon met rucola, truffelmayonaise en pijnboompitjes het beste omschrijven. De ingrediënten zijn al zo lekker van zichzelf dat ze nauwelijks bereiding nodig hebben. Behalve het rollen tot een bonbon dan, maar dat is dan weer een leuk klusje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept carpacciobonbon

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten goudbruin. Houd een hand van de rucola apart voor de presentatie en snijd de rest in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de zongedroogde tomaat.
2
Mix in een mengkom de pijnboompitten, gesneden rucola, stukjes zongedroogde tomaat en truffelmayonaise. Rasp ½ van de Parmezaanse kaas fijn en voeg toe. Mix goed door.
3
Verdeel de carpaccio over bordjes. Verdeel de vulling over de carpaccio en vouw naar binnen zodat er een ronde bonbon ontstaat. Duw een beetje aan met je vingers en draai de carpacciobonbon om zodat de mooie kant naar boven ligt.
4
Verdeel de overige rucola over de bordjes en leg op elk bordje een carpacciobonbon. Maak met behulp van een dunschiller schilfers van de overige Parmezaanse kaas en verdeel over de carpacciobonbons.

Tip: garneer de carpacciobonbons eventueel met extra pijnboompitten.

Smaakvolle gerechten met carpaccio in de hoofdrol

Ben jij een liefhebber van carpaccio? Dat snappen wij wel! Waar de een dol is op de klassieke carpaccio als voorgerecht is de ander fan van carpaccio verwerkt in allerlei soorten gerechten. Er zijn namelijk heerlijke varianten van de klassieker terug te vinden op Eatertainment. Zo is deze carpacciobonbon met truffelmayonaise, rucola en pijnboompitjes een verrukkelijke variant waar je je tafelgasten mee kan verrassen. Deze carpacciotorentjes zijn ook leuk om te serveren als voorgerecht. Feestelijk, makkelijk en snel!

Verder kan je carpaccio ook gebruiken voor de lunch. Wat dacht je van een broodje carpaccio? Afgetopt met Parmezaanse kaas, rucola en natuurlijk truffelmayonaise is dit broodje jouw nieuwe favoriete lunch recept. Of wat dacht je van carpaccio-wraps met truffelmayonaise? Een supersnel gerecht dat je al in 10 minuten op tafel zet! Liever iets fris? Maak deze carpaccio maaltijdsalade met pestodressing. Dit salade recept is zowel voor de lunch als voor het diner heerlijk.

Carpaccio kan je ook gemakkelijk toevoegen aan een pizza recept of een knapperig flammkuchen recept. Zo is deze flammkuchen met carpaccio in één woord verrukkelijk! Onwijs makkelijk om te maken en superlekker. Natuurlijk wordt de flammkuchen afgemaakt met rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Deze carpaccio met truffelpasta is ook erg lekker om te maken voor het diner. Een feestelijk recept dat je al in een half uurtje maakt. Hét pasta recept dat je wilt maken wanneer je eters over de vloer hebt, niet uren in de keuken wilt staan en toch iets verrassends wilt serveren!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via