Gevulde Zalmbonbon Met Kruidenroomkaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas

Een hartige bonbon, dat is nog eens een verrassend borrelhapje! Deze bonbon van gerookte zalm vul je met zelfgemaakte kruidenroomkaas, een gouden combinatie. De bonbon is ideaal tijdens een uitgebreide borrel, maar kan ook als voorgerecht worden geserveerd.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
1
Bekleed de binnenkant van 4 kleine koffiekopjes of schaaltjes met vershoudfolie. Bekleed de binnenkant vervolgens met de zalmplakken. Zorg dat de zalm goed overlapt zodat er geen gaatjes ontstaan. Laat de zalm iets over de rand heen hangen om de bonbons straks makkelijk dicht te vouwen. Bewaar een paar plakjes zalm om de bonbon later mee dicht te maken.
2
Snijd de bieslook, dille en zongedroogde tomaten fijn. Pers de citroen uit. Meng de bieslook, dille, zongedroogde tomaten, roomkaas, de helft van het citroensap en peper en zout naar smaak door elkaar.
3
Vul de met zalm beklede schaaltjes met de roomkaasvulling. Vouw de bonbon dicht en leg het apart gehouden plakjes zalm over de vulling heen en druk licht aan. Zet minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.
4
Maak ondertussen de dressing door de honing, mosterd, olijfolie en het overgebleven citroensap te mengen. Breng op smaak met peper. Breng de veldsla op smaak met de dressing.
5
Haal de zalmbonbons uit de schaaltjes en haal voorzichtig het vershoudfolie er vanaf.
6
Snijd de avocado in dunne plakjes.
7
Verdeel de veldsla over 4 bordjes en plaats hier de zalmbonbons op. Leg op iedere zalmbonbon een paar plakjes avocado en een takje dille. Garneer met de rest van de dressing.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

P
petra
wat zijn de voedingswaarden?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Petra, Bedankt voor je vraag. Goed nieuws! We werken eraan om bij alle recepten de voedingswaarden toe te voegen. We hopen dit aan het einde van het jaar te integreren in onze website. Voor nu heb ik de voedingswaarden van één zalmbonbon los voor je berekend: Energie: 561 kcal Koolhydraten: 22,9 g Eiwit: 20,7 g Natrium: 3,3 g Vet: 41,3 g Verzadigd vet: 14 g Dit zijn de gemiddelde voedingswaarden berekend op basis van de data van het voedingscentrum. Hopelijk is je vraag hiermee beantwoord. Groet, Jennifer
K
Kevin Van Der Veen
Kan je dit gerecht een dag van te voren maken?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Kevin, het hele gerecht een dag van tevoren maken is niet aan te raden gezien de versheid van de zalm. Wat je wel kunt doen is het roomkaasmengsel en de dressing voorbereiden zodat je de bonbon alleen nog samen hoeft te stellen. Veel kookplezier!

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via