Gevulde Zalmbonbon Met Kruidenroomkaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas

Een hartige zalmbonbon, dat is nog eens een verrassend borrelhapje! Deze bonbon van gerookte zalm vul je met zelfgemaakte kruidenroomkaas, een gouden combinatie. De bonbon is ideaal tijdens een uitgebreide borrel, maar kan ook als voorgerecht worden geserveerd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
1
Bekleed de binnenkant van 4 kleine koffiekopjes of schaaltjes met vershoudfolie. Bekleed de binnenkant vervolgens met de zalmplakken. Zorg dat de zalm goed overlapt zodat er geen gaatjes ontstaan. Laat de zalm iets over de rand heen hangen om de bonbons straks makkelijk dicht te vouwen. Bewaar een paar plakjes zalm om de bonbon later mee dicht te maken.
2
Snijd de bieslook, dille en zongedroogde tomaten fijn. Pers de citroen uit. Meng de bieslook, dille, zongedroogde tomaten, roomkaas, de helft van het citroensap en peper en zout naar smaak door elkaar.
3
Vul de met zalm beklede schaaltjes met de roomkaasvulling. Vouw de bonbon dicht en leg het apart gehouden plakjes zalm over de vulling heen en druk licht aan. Zet minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.
4
Maak ondertussen de dressing door de honing, mosterd, olijfolie en het overgebleven citroensap te mengen. Breng op smaak met peper. Breng de veldsla op smaak met de dressing.
5
Haal de zalmbonbons uit de schaaltjes en haal voorzichtig het vershoudfolie er vanaf.
6
Snijd de avocado in dunne plakjes.
7
Verdeel de veldsla over 4 bordjes en plaats hier de zalmbonbons op. Leg op iedere zalmbonbon een paar plakjes avocado en een takje dille. Garneer met de rest van de dressing.

Tip: Weinig tijd? Gebruik kant-en-klare kruidenroomkaas voor de vulling.

Hoe kan ik garnalen toevoegen aan mijn zalmbonbons?

Om garnalen toe te voegen aan je zalmbonbon hoef je alleen nog maar even wat verse Hollandse garnalen in fijne blokjes te snijden. De garnalen schep je dan mee in de roomkaasvulling. Op basis van ons zalmbonbon recept kan je uitgaan van 100 gram garnalen per 4 personen.

Zalmbonbon Met Kruidenroomkaas En Honing Mosterd Dressing
Zalmbonbon Met Kruidenroomkaas En Honing Mosterd Dressing

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Vis
  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?