Vegan Tofu Bonbon
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Scrambled tofu bonbons

Staat het maken van het voorgerecht voor het kerstdiner bij jou op het lijstje? Dan hebben wij een heerlijk recept voor je: scrambled tofu bonbons. Zachte tofu gecombineerd met knapperige zonnebloem- en pompoenpitten, zoete cranberries en pittige crispy chili olie. Al je smaakpapillen worden gegarandeerd geprikkeld!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

20 stuks
Ingrediënten

Recept scrambled tofu bonbons

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Haal de tofu uit de verpakking en laat uitlekken op keukenpapier. Druk goed aan, zodat er zoveel mogelijk vocht uitkomt. Verkruimel de tofu met je handen. Meng met de zonnebloempitten, 1/3 van de pompoenpitten, arrowroot, chilipoeder, knoflookpoeder, chiazaad en crispy chili olie.
2
Verhit een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak het tofumengsel in 10 min. gaar en goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
3
Meng het tofumengsel met de plantaardige roomkaas en gedroogde cranberries. Breng eventueel op smaak met extra peper en zout of crispy chili olie. Rol van het tofumengsel 20 bonbons.
4
Hak de overige pompoenpitten kleiner. Rol de bonbons door de pompoenpitten en serveer direct of bewaar in de koeling tot gebruik.

Heerlijke kerstvoorgerechten, geheel vegan!

Vandaag de dag eten steeds meer mensen geheel plantaardig. Voor de feestdagen zorgt dit bij velen voor een klein beetje stress, maar dat is helemaal nergens voor nodig! Het was namelijk nog nooit zo makkelijk om vegan voorgerechten te maken. Met maar een paar aanpassingen creëer je al heerlijke kerst recepten, maar dan geheel diervriendelijk. Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje:

  1. Een lekker soepje vooraf: er is niets zo lekker als een feestelijk soepje aan het begin van je diner. Makkelijkere recepten krijg je haast niet! Ook met soep kan je gemakkelijk variëren zodat het geheel plantaardig wordt. Denk aan een romige oesterzwammensoep of een frisse gazpacho met plantaardige feta.
  2. Tarte tatin van sjalot, kastanjes en rode biet: kerst is niet compleet zonder een tarte tatin! In dit recept gaan we voor een hartige tarte tatin van sjalot, kastanjes en rode biet. Zo tover je gemakkelijk een plantaardig voorgerecht op de dinertafel.
  3. Scrambled tofu bonbons: deze kleine bonbons zijn makkelijk te maken en vol van smaak. Door de toevoeging van pompoenpitten en zonnebloempitten hebben de tofu balletjes een knapperige bite, terwijl de crispy chili olie zorgt voor een vleugje pit. Je maakt met het recept al gemakkelijk 20 balletjes, waardoor je ze ook kan serveren als borrelhapje.
  4. Koningsoesterzwam carpaccio met guacamole: de vintage carpaccio van rundvlees toveren we om naar een viral carpaccio van koningsoesterzwam. De koningsoesterzwam snijd je in flinterdunne plakjes, bak je vervolgens gaar en leg je op een bedje van zelfgemaakte guacamole. Een heerlijke combinatie en dan ook nog eens geheel plantaardig.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.