Vitello Tonnato bonbon
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Bevat vlees

Vitello tonnato bonbons

Makkelijk te maken, enorm feestelijk én snel op tafel: deze bonbons hebben het allemaal! De klassieke, Italiaanse vitello tonnato verwerken we in een klein hapje door de kalfsfricandeau te vullen met zelfgemaakte tonijnsaus. Wedden dat het niet bij één bonbon blijft wanneer je dit eenmaal geproefd hebt?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vitello tonnato bonbons

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Maak eerst de tonijnsaus door de tonijn, mayonaise, kappertjes, tabasco en gerookte paprikapoeder te mengen en te mixen tot een saus met behulp van een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
2
Schep een eetlepel van de saus in het midden van een plakje fricandeau en vouw dit voorzichtig dicht. Draai dan om zodat de naad aan de onderkant van de bonbon zit. Herhaal dit voor de overige tonijnsaus en overige kalfsfricandeau tot je 10 bonbons hebt.
3
Doe op iedere bonbon een klein drupje mayonaise en 3 kappertjes. Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koeling.

Hartige bonbons als voorgerecht of borrelhapje

Naast deze vitello tonnato bonbon kan je ook verschillende andere bonbons maken. Leuk om te serveren tijdens het kerstdiner! Wil je in plaats van een variant met vlees en/of vis een vegetarische bonbon serveren? Maak dan de bonbons van zachte geitenkaas. De geitenkaas meng je met fijngesneden dadels en appel, wat zorgt voor een frisse én zoete touch. Rol de bonbons vervolgens door fijngehakte walnoten en ze zijn klaar om geserveerd te worden.

Liever geheel plantaardig? Dan zijn de scrambled tofu bonbons een aanrader. Hiervoor verkruimel je de tofu met je handen en meng je dit vervolgens met zonnebloempitten, pompoenpitten, arrowroot, chilipoeder, knoflookpoeder, chiazaad en crispy chili olie. Bak het tofumengsel, meng met plantaardige roomkaas en gedroogde cranberries en maak er bonbons van. Rol ze nog door wat fijngehakte pompoenpitten en daarna kan het genieten beginnen.

Wil je écht makkelijke borrelhapjes maken? Ga dan voor deze geitenkaas borrelballetjes. In het recept ontdek je maar liefst 3 varianten, waardoor je zelf kan kiezen welke jou het lekkerst lijkt. Of maak ze gewoon allemaal, zodat je gasten kunnen kiezen waar ze zin in hebben. En wie weet willen ze alle verschillende wel proeven! De geitenkaas borrelballetjes bestaan uit de volgende smaken: eentje met paprika en bieslook, een met pistachenoten en een met honing en pijnboompitten.

Zoals je ziet, kan je met hartige bonbons eindeloos variëren. En dat is juist wat het zo leuk maakt! Kies jouw favoriet uit en ga aan de slag en probeer vooral verschillende smaken, zodat je kan ontdekken wat jij het lekkerst vindt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?