Makkelijk te maken, enorm feestelijk én snel op tafel: deze bonbons hebben het allemaal! De klassieke, Italiaanse vitello tonnato verwerken we in een klein hapje door de kalfsfricandeau te vullen met zelfgemaakte tonijnsaus. Wedden dat het niet bij één bonbon blijft wanneer je dit eenmaal geproefd hebt?
Naast deze vitello tonnato bonbon kan je ook verschillende andere bonbons maken. Leuk om te serveren tijdens het kerstdiner! Wil je in plaats van een variant met vlees en/of vis een vegetarische bonbon serveren? Maak dan de bonbons van zachte geitenkaas. De geitenkaas meng je met fijngesneden dadels en appel, wat zorgt voor een frisse én zoete touch. Rol de bonbons vervolgens door fijngehakte walnoten en ze zijn klaar om geserveerd te worden.
Liever geheel plantaardig? Dan zijn de scrambled tofu bonbons een aanrader. Hiervoor verkruimel je de tofu met je handen en meng je dit vervolgens met zonnebloempitten, pompoenpitten, arrowroot, chilipoeder, knoflookpoeder, chiazaad en crispy chili olie. Bak het tofumengsel, meng met plantaardige roomkaas en gedroogde cranberries en maak er bonbons van. Rol ze nog door wat fijngehakte pompoenpitten en daarna kan het genieten beginnen.
Wil je écht makkelijke borrelhapjes maken? Ga dan voor deze geitenkaas borrelballetjes. In het recept ontdek je maar liefst 3 varianten, waardoor je zelf kan kiezen welke jou het lekkerst lijkt. Of maak ze gewoon allemaal, zodat je gasten kunnen kiezen waar ze zin in hebben. En wie weet willen ze alle verschillende wel proeven! De geitenkaas borrelballetjes bestaan uit de volgende smaken: eentje met paprika en bieslook, een met pistachenoten en een met honing en pijnboompitten.
Zoals je ziet, kan je met hartige bonbons eindeloos variëren. En dat is juist wat het zo leuk maakt! Kies jouw favoriet uit en ga aan de slag en probeer vooral verschillende smaken, zodat je kan ontdekken wat jij het lekkerst vindt.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment