Aardappelsnacks
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Aardappelsnack met kaas

Dé tip voor een heerlijk bijgerecht voor het kerstdiner óf een hapje voor bij de kerstborrel zijn deze aardappelsnacks met kaas! De aardappelen snijd je flinterdun en meng je met 2 soorten kaas en roomboter, hier maak je torentjes van en dit bak je af in de oven. Serveer de aardappelsnacks meteen wanneer ze uit de oven komen zodat ze nog een beetje warm zijn. Lekker om te combineren met aioli!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept aardappelsnack met kaas

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
55 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffinblik goed in met bakspray. Snijd de aardappelen op de mandoline flinterdun (hoe dunner hoe beter).
2
Smelt de roomboter in een pan. Pel en snijd de knoflook fijn en snijd de tijm en oregano fijn.
3
Doe de aardappelschijfjes in een grote kom en giet de gesmolten boter eroverheen. Voeg 50 gr cheddar, de Parmezaanse kaas, de knoflook, oregano en tijm toe. Bestrooi met peper en zout en meng goed.
4
Maak stapeltjes van de plakjes aardappel en doe elk stapeltje in een muffingaatje. Ze mogen boven het blik uitkomen, want tijdens het bakken slinken ze iets. Verdeel de overige geraspte cheddar over de stapeltjes. Dek de muffinplaat af met aluminiumfolie en bak in de oven voor 30 min.
5
Haal de muffinbakvorm uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Zet de muffinbakvorm terug in de oven en bak de aardappelstapeltjes zonder aluminiumfolie 20-25 min. of tot goudbruin en gaar
6
Serveer de aardappelsnacks met de aioli.

Tip: geen mandoline in huis? Snijd de aardappelen in dunne plakjes met een scherp mes. Let op je vingers!

Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner

Kerst is vaak een periode van samenzijn. Hoe leuk is het om met jouw geliefden aan tafel te zitten en te genieten van de lekkerste gerechten? Na een smaakvol voorgerecht kan het hoofdgerecht geserveerd worden. Denk aan een heerlijk vegetarisch recept zoals deze gevulde pompoenrollade, ga voor een spektakelstuk met vlees zoals deze mini beef wellington van Chefke Luc of kies voor vis, bijvoorbeeld gegratineerde kreeft.

Wat je ook kiest: verschillende bijgerechten maken de hoofdmaaltijd compleet! De aardappelsnacks met kaas uit dit recept zijn een aanrader, maar er zijn natuurlijk nog veel meer dingen om uit te kiezen. Een ander bijgerecht met aardappel is deze aardappelgratin met truffel, tijm en Gruyère. Makkelijk omdat je ze alvast kan voorbereiden en hartstikke leuk omdat iedereen zijn eigen aardappelgratin krijgt.

Een klassieker onder de bijgerechten voor kerst is natuurlijk stoofperen. Ga voor klassieke stoofperen met specerijen als kaneel, kardemom en steranijs en natuurlijk rode wijn, of kies voor deze stoofperen met champagne en vlierbloesemsiroop. Beide hartstikke lekker van smaak!

Wil je graag groenten als bijgerecht? Dan mogen de sperziebonen in spek natuurlijk niet ontbreken. Heel makkelijk om te maken en ze vallen gegarandeerd bij iedereen in de smaak! Wij serveren ze met een zelfgemaakte dadelglaze die naast dadels gemaakt wordt van bruine basterdsuiker, ketchup, balsamico, mosterd, knoflookpoeder en honing.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.