Dé tip voor een heerlijk bijgerecht voor het kerstdiner óf een hapje voor bij de kerstborrel zijn deze aardappelsnacks met kaas! De aardappelen snijd je flinterdun en meng je met 2 soorten kaas en roomboter, hier maak je torentjes van en dit bak je af in de oven. Serveer de aardappelsnacks meteen wanneer ze uit de oven komen zodat ze nog een beetje warm zijn. Lekker om te combineren met aioli!
Tip: geen mandoline in huis? Snijd de aardappelen in dunne plakjes met een scherp mes. Let op je vingers!
Kerst is vaak een periode van samenzijn. Hoe leuk is het om met jouw geliefden aan tafel te zitten en te genieten van de lekkerste gerechten? Na een smaakvol voorgerecht kan het hoofdgerecht geserveerd worden. Denk aan een heerlijk vegetarisch recept zoals deze gevulde pompoenrollade, ga voor een spektakelstuk met vlees zoals deze mini beef wellington van Chefke Luc of kies voor vis, bijvoorbeeld gegratineerde kreeft.
Wat je ook kiest: verschillende bijgerechten maken de hoofdmaaltijd compleet! De aardappelsnacks met kaas uit dit recept zijn een aanrader, maar er zijn natuurlijk nog veel meer dingen om uit te kiezen. Een ander bijgerecht met aardappel is deze aardappelgratin met truffel, tijm en Gruyère. Makkelijk omdat je ze alvast kan voorbereiden en hartstikke leuk omdat iedereen zijn eigen aardappelgratin krijgt.
Een klassieker onder de bijgerechten voor kerst is natuurlijk stoofperen. Ga voor klassieke stoofperen met specerijen als kaneel, kardemom en steranijs en natuurlijk rode wijn, of kies voor deze stoofperen met champagne en vlierbloesemsiroop. Beide hartstikke lekker van smaak!
Wil je graag groenten als bijgerecht? Dan mogen de sperziebonen in spek natuurlijk niet ontbreken. Heel makkelijk om te maken en ze vallen gegarandeerd bij iedereen in de smaak! Wij serveren ze met een zelfgemaakte dadelglaze die naast dadels gemaakt wordt van bruine basterdsuiker, ketchup, balsamico, mosterd, knoflookpoeder en honing.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment