Wanneer je de geur van verse kibbeling ruikt zodra je voorbij een viskraam loopt, is het onmogelijk om een portie kibbeling te weerstaan. Logisch ook dat het één van de populairste visproducten in Nederland is. Wil je thuis genieten van krokante kibbeling? Haal dan een visje en ga aan de slag met jouw eigen portie kibbeling!
Variatietip: maak je eigen ravigottesaus! Binnen no-time heb jij deze heerlijke saus op tafel staan. Extra lekker in combinatie met zelfgemaakte kibbeling.
Tip: het is beter om de vis in kleine porties te bakken. Bij een grote portie zal de olie te ver afkoelen, waardoor het beslag meer olie opzuigt. Het resultaat is erg vette, niet krokante kibbeling.
Van oorsprong wordt kibbeling gemaakt van gezouten kabeljauw, maar vandaag de dag worden ook veel andere vissoorten gebruikt voor de bereiding ervan. Denk aan heek, schelvis, wijting of koolvis.
Wist je dat wij een vegetarische kibbelingrecept op Eatertainment hebben staan? Deze bloemkoolkibbeling met aardappelpartjes zijn nét zo lekker als deze zelfgemaakte kibbeling. Extra verrukkelijk in combinatie met remouladesaus en knapperig gebakken aardappel.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment