Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zelfgemaakte kibbeling met ravigottesaus

Wanneer je de geur van verse kibbeling ruikt zodra je voorbij een viskraam loopt, is het onmogelijk om een portie kibbeling te weerstaan. Logisch ook dat het één van de populairste visproducten in Nederland is. Wil je thuis genieten van krokante kibbeling? Haal dan een visje en ga aan de slag met jouw eigen portie kibbeling!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept zelfgemaakte kibbeling met ravigottesaus

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Meng het mosterdzaad, kerrie, uienpoeder, selderijzout, cayennepeper, paprikapoeder en knoflookpoeder tot een kruidenmix.
2
Snijd de kabeljauw in stukken van 3 tot 4 cm. Bestrooi de kabeljauw met een kwart van de kruidenmix en laat minimaal 10 min. intrekken.
3
Verwarm frituur- of zonnebloemolie in een grote kookpan tot 180°C. Je kunt dit controleren door een houten lepel in de olie te steken. Komen er direct luchtbelletjes rondom de steel? Dan is de olie heet genoeg.
4
Scheid de eidooiers van het wit. Meng de eidooiers met het bier, de bloem en een derde van de overige kruidenmix tot een glad beslag.
5
Haal de stukjes vis door het beslag, zodat de vis rondom goed bedekt is met het beslag. Laat de vis stuk voor stuk rustig in de olie zakken en bak in ongeveer 5 min. bruin en krokant.
6
Bestrooi de kibbeling na het bakken met de overgebleven kruidenmix naar smaak. Serveer met de ravigottesaus.

Variatietip: maak je eigen ravigottesaus! Binnen no-time heb jij deze heerlijke saus op tafel staan. Extra lekker in combinatie met zelfgemaakte kibbeling.

Tip: het is beter om de vis in kleine porties te bakken. Bij een grote portie zal de olie te ver afkoelen, waardoor het beslag meer olie opzuigt. Het resultaat is erg vette, niet krokante kibbeling.

Welke vis voor kibbeling?

Van oorsprong wordt kibbeling gemaakt van gezouten kabeljauw, maar vandaag de dag worden ook veel andere vissoorten gebruikt voor de bereiding ervan. Denk aan heek, schelvis, wijting of koolvis.

Wist je dat wij een vegetarische kibbelingrecept op Eatertainment hebben staan? Deze bloemkoolkibbeling met aardappelpartjes zijn nét zo lekker als deze zelfgemaakte kibbeling. Extra verrukkelijk in combinatie met remouladesaus en knapperig gebakken aardappel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Vis
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via