Anti-kater ontbijt met omelet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Anti-kater ontbijt met omelet

Heb je het iets te bont gemaakt? Met dit anti-kater ontbijt voel je je binnen de kortste keren weer goed! Boordevol eiwitten, voldoende vetten en gewoonweg erg lekker.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept anti-kater ontbijt met omelet

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de tomaten in plakjes. Kluts de eieren in een kom los met een vork en voeg wat peper en zout toe.
2
Verhit de boter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg de tomaten toe zodra de boter is gesmolten. Voeg na 2 min. de eieren toe en bak op middel of laag vuur gaar.
3
Toast ondertussen de boterhammen in de broodrooster en beleg met de kipfilet en kaas.
4
Vouw het ei dubbel en leg op de boterhammen. Top af met srirachasaus naar smaak.

Tip: leg de kaas bovenop de kipfilet, gevolgd door de omelet. Hierdoor smelt de kaas door het warme ei.
Tip: wil je een romigere omelet? Voeg dan tijdens het klutsen van de eieren een eetlepel melk of room toe.

Van zachtgekookt tot gepocheerd

Op zijn tijd is een ei tijdens het ontbijt of de lunch ontzettend lekker. De klassiekers zijn natuurlijk een gekookt eitje, maar je kan nog veel meer dan dat! Ga een keer voor een van deze bereidingen en laat je verrassen door ei:

  1. Gebakken eieren:
    • Gepocheerd ei: laat eieren voorzichtig in heet, maar niet kokend water glijden en pocheer gedurende 3-4 minuten voor een delicaat gegaarde buitenkant met een vloeibare kern. Onze tip: eggs benedict met krokant spek of eggs benedict met gerookte zalm.
    • Sunny-side-up: bak eieren op laag vuur zonder te draaien, zodat de dooier intact blijft, ideaal voor een zonnig ontbijt.
  2. Omelet:
    • Gevuld: klop eieren, giet in een pan en voeg groenten, kaas of vlees toe voor een heerlijke en vullende maaltijd.
    • Franse omelet: roer continu tijdens het koken voor een zijdezachte, romige textuur.
  3. Roerei:
    • Romig: klop eieren en voeg room toe voor een rijke textuur, roer constant tijdens het koken.
    • Met avocado: voeg tomaten, avocado en geroosterde toast toe voor een romige twist.
  4. Eiwitbereidingen:
    • Eiwitomelet: klop alleen eiwitten voor een lichte en eiwitrijke maaltijd.
    • Gepocheerd eiwit: pocheer enkel het eiwit voor een gezonde toevoeging aan salades.
  5. Gebakken eieren:
    • Eiermuffins: bak eieren in muffinvormpjes met diverse toppings voor draagbare ontbijttraktaties of voor in de lunchbox.
    • Shakshuka: bak eieren in een pittige tomatensaus met kruiden voor een smaakvol Midden-Oosters gerecht.

Of je nu de voorkeur geeft aan een eenvoudig zachtgekookt ei of een heerlijk gevulde omelet, eieren bieden eindeloze mogelijkheden voor heerlijke en gevarieerde maaltijden. Experimenteer met smaken en texturen om jouw favoriete bereidingswijze te ontdekken!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via