Big Mac Salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Big Mac salade

De Big Mac van de McDonald’s heb je vast en zeker wel eens op. Deze klassieke burger hebben wij omgetoverd tot een heerlijke salade! Alle ingrediënten van de Big Mac proef je terug: ijsbergsla, cheddar, rode ui, augurk en sesamzaadjes. Natuurlijk mag de heerlijke, herkenbare Big Mac saus niet ontbreken. Daarom voegen wij een zelfgemaakte Big Mac saus toe die we allemaal kennen van de burger. Hartstikke makkelijk om te maken en goddelijk van smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept big mac salade

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Meng de mayonaise, zure room, ketchup, augurkensap, mosterd en paprikapoeder door elkaar. Snijd de helft van de augurkplakjes in fijne blokjes. Pel de ui, snijd de helft in dunne ringen en snipper de andere helft. Meng de augurkblokjes en de helft van de gesnipperde ui door de saus.
2
Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Verdeel de ijsbergsla, uienringen, augurkplakjes, cherrytomaatjes en cheddar over de borden.
3
Pel de knoflook en hak fijn. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rest van de gesnipperde ui en knoflook 2 min. aan. Voeg het rundergehakt toe en bak in ongeveer 5 min. rul.
4
Verdeel het gehakt over de salade, verdeel de saus over het geheel. Maak het gerecht af met sesamzaadjes.

Recepten met een twist

Dit recept voor Big Mac salade is een gerecht met een leuke knipoog naar de klassieke Big Mac van de McDonald’s zoals we ‘m kennen. Het is wereldwijd misschien wel de meest iconische hamburger ooit. De Big Mac is een dubbele burger van 100% rundvlees. Daarnaast is de burger belegd met verse sla, cheddar, uitjes, augurk en de enige echte Big Mac saus. Hoe je deze saus maakt, is lange tijd een raadsel geweest én de saus is het grote succes van de hamburger. Inmiddels bestaan er verschillende recepten voor de saus die wel héél erg lijken op de saus van de McDonald’s. En wat zijn we daar blij mee, want het is en blijft een grote favoriet!

Een bestaand gerecht aanpassen en hier een leuke twist aan toevoegen, dat doen we maar al te graag. Op die manier blijf je variëren met jouw favoriete recepten, terwijl je keer op keer iets anders proeft. Wat wil je nog meer? Maak bijvoorbeeld eens worstenbroodjes met sesam- en maanzaad  of ga voor spruitjesstamppot met een Thaise twist. Een combinatie waar je zelf niet meteen aan denkt, maar die zó ontzettend lekker is. Aan de stamppot voeg je kokosmelk toe wat het gerecht lekker smeuïg maakt. De boemboe groene curry en rode peper zorgen voor het Aziatische tintje. Een hele leuke én lekkere variatie op de standaard spruitjesstamppot.

Meer inspiratie

Toe aan nog meer receptinspiratie? De lekkerste recepten staan voor je klaar. Neem een kijkje op de pagina van onze lekkere recepten en kies jouw favoriete recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via