Mitraillette Vlees JEB7310 Low Res
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Mitraillette met hamburger

Het Belgische broodje Mitraillette vindt zijn oorsprong in de Belgische frituren en is een iconisch fastfoodgerecht. Het broodje is vernoemd naar het machinegeweer ‘Mitraillette’ vanwege zijn vulling en indrukwekkende omvang. En geloof ons, daar is niets aan gelogen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mitraillette met hamburger

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de frituur op 180°C. Snijd de paprika in reepjes en halveer de komkommer over de lengte. Schraap met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer. Snijd beide helften vervolgens in plakjes. Snijd de bosui in fijne ringetjes.
2
Frituur de hamburgers en friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de hamburgers en friet uitlekken op keukenpapier. Halveer ondertussen het stokbrood en snijd beide helften open. Snijd de hamburger in repen en strooi naar smaak zout over de friet.
3
Beleg de stokbroodjes met ijsbergsla, gevolgd door de friet, hamburger, komkommer en paprika. Garneer met de bosui en cocktailsaus.

Tip: de hamburgers en friet kunnen ook in de airfryer worden bereid. Volg  hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.

Het broodje Mitraillette

Een broodje Mitraillette is een uniek en calorierijk fastfoodgerecht dat zijn oorsprong vindt in België. Het is een populaire snack die vaak wordt geserveerd in frituren en snackbars, vooral in de regio’s Brussel en Wallonië.

Het broodje Mitraillette bestaat uit een lang stokbrood dat wordt gevuld met verschillende soorten vlees, zoals frikandellen, hamburgers, worstjes of kebab, afhankelijk van de voorkeur van de klant. Daarna wordt het broodje rijkelijk belegd met sauzen zoals mayonaise, ketchup, andalouse saus of andere pittige sauzen. Bovendien kan er ook sla, uien, tomaten en soms frietjes in het broodje worden gestopt. Het resultaat is een stevig en smaakvol broodje dat een mix van verschillende vleessoorten, sauzen en groenten combineert.

Een broodje Mitraillette is hét ultieme festival food! Met een biertje in de ene hand en een broodje Mitraillette in de andere hand kun je tijdens een heerlijke break even bijkomen van het dansen. Naast dit extreem lekkere broodje, zijn er tal van andere food festival trends die je waarschijnlijk regelmatig voorbij zult zien komen dit jaar. Maak het zelf en haal de festivalsferen in huis!

Ben je vegetarisch of kies je liever een dagje voor vega? Een broodje Mitraillette kun je ook heel goed vegetarisch maken! Wij maken het broodje Mitraillette met kaassoufflé, groene paprika, ui, ijsbergsla en sriracha voor een lekker pitje. Ontdek de Mitraillette met kaassoufflé en ga zelf aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via