Het Belgische broodje Mitraillette vindt zijn oorsprong in de Belgische frituren en is een iconisch fastfoodgerecht. Het broodje is vernoemd naar het machinegeweer ‘Mitraillette’ vanwege zijn vulling en indrukwekkende omvang. En geloof ons, daar is niets aan gelogen!
Tip: de hamburgers en friet kunnen ook in de airfryer worden bereid. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.
Een broodje Mitraillette is een uniek en calorierijk fastfoodgerecht dat zijn oorsprong vindt in België. Het is een populaire snack die vaak wordt geserveerd in frituren en snackbars, vooral in de regio’s Brussel en Wallonië.
Het broodje Mitraillette bestaat uit een lang stokbrood dat wordt gevuld met verschillende soorten vlees, zoals frikandellen, hamburgers, worstjes of kebab, afhankelijk van de voorkeur van de klant. Daarna wordt het broodje rijkelijk belegd met sauzen zoals mayonaise, ketchup, andalouse saus of andere pittige sauzen. Bovendien kan er ook sla, uien, tomaten en soms frietjes in het broodje worden gestopt. Het resultaat is een stevig en smaakvol broodje dat een mix van verschillende vleessoorten, sauzen en groenten combineert.
Een broodje Mitraillette is hét ultieme festival food! Met een biertje in de ene hand en een broodje Mitraillette in de andere hand kun je tijdens een heerlijke break even bijkomen van het dansen. Naast dit extreem lekkere broodje, zijn er tal van andere food festival trends die je waarschijnlijk regelmatig voorbij zult zien komen dit jaar. Maak het zelf en haal de festivalsferen in huis!
Ben je vegetarisch of kies je liever een dagje voor vega? Een broodje Mitraillette kun je ook heel goed vegetarisch maken! Wij maken het broodje Mitraillette met kaassoufflé, groene paprika, ui, ijsbergsla en sriracha voor een lekker pitje. Ontdek de Mitraillette met kaassoufflé en ga zelf aan de slag!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment