Alaaf! Als je bekend bent met Brabant dan ken je de worstenbroodjes vast ook wel. De broodjes kun je kant-en-klaar kopen en even opwarmen in de oven, maar hoe leuk om ze eens zelf te maken? De worstenbroodjes krijgen een twist door de broodjes af te toppen met sesam- en maanzaad.
Bekijk een video van het recept onderaan de pagina.
Worstenbroodjes komen oorspronkelijk uit België en Nederland. Het is een populair hartig gebakje gevuld met gehakt of worst. Het wordt vaak gegeten als snack of bij het ontbijt of lunch.
In ons recept bakken we de worstenbroodjes 15 tot 20 minuten gaar in de oven, dit doen we op 220 graden. Wanneer je de worstenbroodjes alleen op hoeft te warmen kun je ze 7 tot 8 minuten opwarmen in de oven.
Verse worstenbroodjes kunnen 1-2 dagen in de koelkast bewaard worden. In de vriezer kunnen ze tot 3 maanden bewaard worden. Opwarmen in de oven of magnetron voor consumptie.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment