Een leuke variatie op de bekende gado gado. Gado gado is oorspronkelijk een Indonesisch groentegerecht met gebakken ei, pindasaus en verkruimelde kroepoek. Dit gerecht kun je zowel serveren als lunch of als avondmaaltijd.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept broodje gado gado
Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Breng twee pannen met water aan de kook. Kook het ei in 8 min. hard en laat schrikken in koud water. Kook ondertussen in de andere pan de taugé in 2 min. beetgaar en giet af.
2
Maak een pindasaus door de pindakaas, ketjap en melk aan de kook te brengen in een steelpannetje. Laat indikken tot een saus.
3
Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Snijd het ei in plakjes.
4
Snijd het stokbrood in tweeën en snijd open. Beleg met wortel, taugé, komkommer en ei. Verdeel de pindasaus en gebakken uitjes over de broodjes en serveer met kroepoek.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment