Oktoberfest Hotdog Met Krokante Zuurkool
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Hotdog met krokante zuurkool

Het ultieme broodje hotdog met de perfecte ingrediënten die elkaar versterken. We hebben het over een hotdog met krokante zuurkool, bockworsten, in bier gekarameliseerde uien én zelfgemaakte mosterdmayonaise. Binnen een mum van tijd staat dit heerlijke broodje op tafel. Serveer met een lekker biertje en proost!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept hotdog met krokante zuurkool

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Verwarm de roomboter in een kleine pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 tot 3 min. aan tot ze glazig zien. Voeg de suiker toe en laat dit in 2 min. karamelliseren. Voeg het bier toe en laat dit 10 min. zacht stoven, tot het bier is verdampt.
2
Meng de mayonaise, mosterd en water tot een gladde, lopende saus.
3
Verwarm in een pan ¾ van de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Laat de zuurkool goed uitlekken en bak deze in 5 tot 10 min. krokant. Laat de zuurkool na het bakken uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een snufje zout.
4
Bak de baguettes volgens aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de bockworsten in een aparte pan met de resterende zonnebloemolie.
5
Snijd de afbakbroodjes aan de bovenkant open en besmeer met mosterdmayonaise. Vul de broodjes met de uienringen, de bockworst en de krokante zuurkool. Maak de hotdogs af met een klein beetje mosterdmayonaise.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via