Fingerfood borrelplank
Lifestyle

Fingerfood borrelplank

Wat heb je nodig?
Optioneel:
Hoe maak je het?
1
Meet af hoe groot je je borrelplank ongeveer wilt hebben. Zet aan de boven- en onderkant van de plank een streepje op de gewenste lengte en teken een streepje. Zaag de plank af op het streepje. Let op je vingers! Tip: leg de wijsvinger van de hand waarmee je zaagt, langs de zaag. Met de rest van je vingers houd je het handvat goed vast. Op deze manier zaag je altijd recht.
2
Bepaal waar je het grote gat van je plankje wilt hebben en teken dit af met een potlood. Wij hebben het gat bovenaan de plank in het midden geplaatst zodat deze gemakkelijk opgehangen kan worden met een touwtje. Boor met de houtboor een gat.
3
Bepaal de locatie van de kleine gaatjes voor de spiesjes. Teken deze af op gelijke afstand van elkaar en in twee rijen. Boor de gaatjes met je accuboormachine (of kolomboormachine). Zorg er hierbij voor dat je niet helemaal door de plank heen gaat.
4
Schuur de voor- en achterkant en alle hoeken en gaatjes van het plankje op met het grove schuurpapier. Gebruik hiervoor eventueel een schuurmachine. Schuur het plankje vervolgens op met het fijne schuurpapier.
5
Doe wat olijfolie op een oude lap, wrijf de plank hier goed mee in en laat drogen. Je plank is nu helemaal klaar voor gebruik. Was deze naderhand wel altijd eventjes met de hand af. Veel plezier ervan! Tip: heb je een gaatje op een verkeerde plek geboord? Doe wat houtlijm in het gaatje en bestrooi met wat vrijgekomen zaagsel. Strijk goed af en schuur op wanneer het droog is

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit onderwerp

Soort
DIY's

Gemaakt door Eatertainment

Delen via