Fingerfood borrelplank
Lifestyle

Fingerfood borrelplank

Borrel met heerlijke zelfgemaakte hapjes gepland? Dan kan onze borrelplank daar zeker niet bij ontbreken. De kleine gaatjes dienen als houder voor fingerfood op een spiesje. Handig, maar vooral: erg leuk! Je maakt de borrelplank gemakkelijk zelf via een paar simpele stappen.

Wat heb je nodig?
Optioneel:
Hoe maak je het?
1
Meet af hoe groot je je borrelplank ongeveer wilt hebben. Zet aan de boven- en onderkant van de plank een streepje op de gewenste lengte en teken een streepje. Zaag de plank af op het streepje. Let op je vingers! Tip: leg de wijsvinger van de hand waarmee je zaagt, langs de zaag. Met de rest van je vingers houd je het handvat goed vast. Op deze manier zaag je altijd recht.
2
Bepaal waar je het grote gat van je plankje wilt hebben en teken dit af met een potlood. Wij hebben het gat bovenaan de plank in het midden geplaatst zodat deze gemakkelijk opgehangen kan worden met een touwtje. Boor met de houtboor een gat.
3
Bepaal de locatie van de kleine gaatjes voor de spiesjes. Teken deze af op gelijke afstand van elkaar en in twee rijen. Boor de gaatjes met je accuboormachine (of kolomboormachine). Zorg er hierbij voor dat je niet helemaal door de plank heen gaat.
4
Schuur de voor- en achterkant en alle hoeken en gaatjes van het plankje op met het grove schuurpapier. Gebruik hiervoor eventueel een schuurmachine. Schuur het plankje vervolgens op met het fijne schuurpapier.
5
Doe wat olijfolie op een oude lap, wrijf de plank hier goed mee in en laat drogen. Je plank is nu helemaal klaar voor gebruik. Was deze naderhand wel altijd eventjes met de hand af. Veel plezier ervan! Tip: heb je een gaatje op een verkeerde plek geboord? Doe wat houtlijm in het gaatje en bestrooi met wat vrijgekomen zaagsel. Strijk goed af en schuur op wanneer het droog is

Tip: op zoek naar een lekker borrelrecept? We hebben er zelfs vier voor je!

Online workshop

Extra uitleg nodig? Onze klusser Maarten leerde je in een online workshop deze fingerfood borrelplank maken. Kijk de workshop terug via de video.

Borrel gepland?

Wij inspireren je graag! Deze borrelhap spiesjes zijn perfect voor op je zelfgemaakte fingerfood borrelplank. Maak de borrelplank zelf, duik de keuken in om deze hapjes te maken en neem de plank meteen in gebruik!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
DIY's

Gemaakt door Eatertainment

Delen via