Borrelhapjes Op Een Spiesje
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Bevat vlees
Bevat vis

Borrelhapjes op een spiesje

Borrel gepland? Wij inspireren je graag met een viertal heerlijke borrelhapjes op een spiesje: chorizo uit rode wijn, frisse tonijn, manchego met serranoham en gebakken gamba’s. Handig, want door het spiesje houd je je handen schoon én het ziet er ook nog eens hartstikke gezellig uit.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Chorizo uit rode wijn met aioli en nachocrunch
Tonijn met nori, avocado-limoencrème en komkommer
Manchego met serranoham, mosterd en komkommerkruid
Gebakken gamba’s met gefrituurde salie en aardappelcrunch
Keukenbenodigdheden

Recept borrelhapjes op een spiesje

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Bak de chorizo krokant in een hete droge koekenpan. Voeg de rozamarijn toe en bak deze even mee. Blus af met een scheutje rode wijn en schud de chorizo om in de pan totdat de wijn verdampt is en als een laagje om de chorizo blijft zitten. Steek een satéprikker door de worst en dip de bovenkant in de nacho-crunch en bieslook. Doe de aioli in een spuitzak en zet een paar puntjes aioli op je borrelhapje. Smakelijk!
2
Draai de norivellen tot poeder in de keukenmachine. Pureer het vruchtvlees van de avocado met een staafmixer. Voeg limoenrasp, ¼ van het sap en wat zout naar smaak toe. Vul een spuitzakje met de avocadocrème. Dik een stukje tonijn in de nori en prik deze op een prikker. Prik hiervoor een stukje komkommer gevolgd door nog een stuk tonijn. Top af met avocadocrème.
3
Snijd de manchego in plakjes van ½ cm dik en iedere plak weer in 3 even grote punten. Vul een klein spuitzakje met wat mosterd. Draai de serranoham in een staafje en prik op een pikker. Prik bovenop een puntje manchego en zet hier een toefje mosterd op. Leg op de mosterd een bloempje komkommerkruid.
4
Bak de gamba’s, gember en knoflook in een koekenpan met een beetje olie. Breng op smaak met peper en zout. Wikkel de aubergine in keukenfolie en gaar in de magnetron (2x 2,5 minuut op 800 watt). Deel de aubergine op in gelijke stukken en breng op smaak met peper en zout. Frituur de salie in de olie en breng op smaak met zout. Prik de gamba onderin zijn staart op de prikker. Prik hierna een stuk aubergine en sluit af met de bovenkant van de gamba. Dip de gamba met de rug in de chipskruimels en top af met een blaadje gefrituurde salie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Borrelhapjes & snacks
Soort
Spiesjes
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via