Naanbrood hoort bij Indiaas eten. Heerlijk zacht, zoetig brood om lekker mee te dippen in kruidige curry’s. Je kan kant-en-klare naanbroden kopen in de supermarkt, maar zelf naanbrood maken is natuurlijk veel lekkerder en helemaal niet moeilijk! In deze blog leer je alles over zelf naanbrood maken én ontdek je verrassende en lekkere recepten met naan. Van curry’s tot stoofgerechten, en ook van pizza’s van naan tot borrelhapjes!
Wie naanbrood zegt, denkt aan curry en stoofgerechten. Dit luchtige platbrood wordt traditioneel gebakken in een tandoor en heeft een dikker en vollere structuur dan andere platbroden. Ideaal dus om in curry’s te dippen of te vullen met lekkere ingrediënten! Naanbrood wordt gemaakt van yoghurt en bloem, waardoor het zacht, luchtig en vol van smaak is. Er bestaan tal van varianten: naturel naanbrood, knoflooknaan en zelf naanbroden met kruiden, kaas of boter erop. Of je nu kiest soep recepten, stoofgerechten of salades, dit brood past bijna overal bij!
Stap voor stap laten we zien hoe naanbrood zelf maken gaat. In dit naanbrood recept wordt Griekse yoghurt gebruikt, maar je kan naanbrood ook met andere soorten yoghurt maken. Met Griekse yoghurt wordt naanbrood romiger en wat steviger, terwijl gewone yoghurt juist zorgt voor een luchtiger en frisser resultaat. Ook plantaardige yoghurt werkt goed, zolang die ongezoet is. Kies voor het naanbrood maken je favoriete yoghurt en ga aan de slag!
Het populairste gerecht om te combineren met naanbrood is curry. Naast curry met naanbrood zijn er nog tal van mogelijkheden met naan! Maak eens naanbrood pizza waarbij je naanbrood belegt met diverse toppings, zoals een naanpizza met nectarine en prosciutto. Of ga voor naanbrood met kaas, naanbrood met gehakt of kip naanbrood. Voor bij de borrel is Indiase dip voor naanbrood heerlijk en zorgt voor extra smaak!
In zekere mate kan naanbrood gezond zijn. Naanbrood levert energie en eiwitten, en af en toe eten past prima in een gezond eetpatroon. Let wel op: traditionele naan bevat vaak witte bloem en boter. Hierdoor bevat het minder vezels, bevat het veel boter en is het een calorierijk product. Voor wie een gezond recept zoekt, kan kiezen voor koolhydraatarm naanbrood. Deze koolhydraatarme recepten zijn vaak ook glutenvrij naanbrood en wordt vaak gemaakt van amandel- of kokosmeel. Hierdoor bevatten ze minder koolhydraten, heeft het meer vezels en gezonde vetten en is het ook nog eens glutenvrij.
Naanbrood is super veelzidig, kijk maar eens naar dit recept met naanbrood, perzik en balsamico! In dit recept beleggen we het naanbrood met romige buffelmozzarella en zoete perziken, waarna we het kort in de oven grillen.
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment