In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zelfgemaakt naanbrood met knoflookboter

Natuurlijk kan je kiezen voor kant-en-klaar naanbrood, maar wist je dat je het ook heel gemakkelijk zelf kan maken? Het is ook nog eens een leuk karweitje om te doen! Het naanbrood toppen we af met een heerlijke zelfgemaakte knoflookboter.

Samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek organiseren wij meermaals per jaar toffe kookworkshops. Volg een van de workshops en ga aan de slag met heerlijke gerechten uit het seizoen. Bekijk hier de opkomende kookworkshops en bestel je tickets!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jonathan Karpathios

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zelfgemaakt naanbrood met knoflookboter

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 40min
Kookmodus
1
Meng in een kom het warme water met de bakkersgist en suiker tot het begint te schuimen. Dit duurt ongeveer 5 min. Voeg de Griekse yoghurt toe.
2
Doe de bloem in een ruime kom en voeg het Griekse yoghurt mengsel toe samen met 1 el olijfolie. Kneed dit ca. 10 min. met de hand tot een mooi stevig, zacht deeg. Voeg halverwege het kneden het zout toe aan het deeg. Maak een bal van het deeg. Doe in de ruime kom 1 el olijfolie en draai de deegbal om in de kom zodat beide kanten bedekt zijn met olie. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
3
Verdeel de deegbal in 10 gelijke balletjes. Druk de balletjes plat met de hand tot je een plat rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 cm. Indien nodig kan er olie worden toegevoegd om de broodjes met je vingers uit te rollen.
4
Verhit 0,5 el olijfolie in een koekenpan en bak 1 brood tot de bovenkant goed begint te bollen. Draai het brood om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal deze stappen tot het brood op is.
5
Pel en snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit een pan op middelhoog vuur en smelt de ongezouten roomboter. Voeg de knoflook toe en laat even pruttelen.
6
Verdeel de knoflookboter over de naanbroden en garneer het brood naar wens met verse koriander.

Wat kan je allemaal doen met zelfgemaakt naanbrood?

Heb je je eigen naanbrood gemaakt, maar weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Wij hebben tal van recepten met naanbrood voor je klaarstaan! Zo kan je naanbrood serveren als bijgerecht voor bijvoorbeeld een romige curry, maar je kan naanbrood ook gebruiken als basis van een soort pizza recept. Naanbrood kan je namelijk aftoppen met diverse ingrediënten, vervolgens afbakken in de oven en het genieten kan beginnen.

Zo is dit recept voor naan met honing halloumi onwijs lekker om eens te maken voor een verrassend lunch recept of als recept voor het avondeten. De zoute halloumi bakken we goudbruin en maken we vervolgens wat zoeter met honing. Het naanbrood besmeren we met tzatziki, waar je de honing halloumi op legt, gevolgd door frisse granaatappelpitjes en een dot crispy chili olie. Geloof ons: deze combinatie verwennen al je smaakpapillen! Een andere lekkere variant om eens te proberen is naan met perzik en balsamico. Ook in dit recept combineren we zoet met hartig door de friszoete perziken, romige buffelmozzarella en het vleugje balsamico.

Naanbrood is in ieder geval hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Zo is dit recept voor naanbrood met saté onwijs lekker om te maken voor het diner! Het Indiase platbrood toppen we af met saté gemaakt van kip, knapperige taugé, frisse komkommer en een gekookt eitje. Of wat dacht je van naanbrood met shoarma en komkommer? Het klassieke pitabroodje vervangen we door naanbrood. De tzatziki geeft er een Griekse twist aan en de frisse komkommer, rode ui en knapperige ijsbergsla geven een heerlijke touch.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via