Een pasta met pit, dat is deze pastasalade met garam masala en zelfgemaakte naancroutons! Een heerlijk bijgerecht dat past bij een avondje barbecueën. Tip: maak dit bijgerecht een dag van tevoren klaar. Zo heb je op de dag zelf meer tijd hebt om van je barbecue te genieten.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Bewaartip: je kunt de pastasalade 1 dag van tevoren maken. Bewaar de naancroutons apart.
Combinatietip: lekker met pittige mango chutney of pittige bloemkoolrelish.
In deze heerlijke masala-pastasalade maken we gebruik van garam masala, een mix van kruiden en specerijen als koriander, kaneel, komijn, steranijs en gember. Het is een kruidenmengsel afkomstig uit India waar het dagelijks wordt gebruikt om de meest bekende gerechten als tandoori of dahl mee op smaak te brengen. De kruidenmix heeft een licht pittige, kruidige smaak en is heerlijk om te verwerken in tal van gerechten! Zo is deze makkelijke butter chicken nóg lekkerder van smaak door de toevoeging van garam masala. Het gerecht staat in 30 minuten op tafel en elke hap staat garant voor genieten!
Een ander lekker recept om te maken met garam masala in de hoofdrol is deze kip tikka masala met rijst en amandelschaafsel. Tikka masala is een populaire curry die bestaat uit tomatensaus en diverse kruiden. Wij kiezen in dit recept voor garam masala, wat heerlijk is in combinatie met rijst, geroosterde amandelen en vers gesneden koriander. Een smaakvol recept voor het avondeten! Ook voor bijgerechten kan je garam masala gebruiken. Zo gaan we in dit recept voor smashed potato met garam masala, op smaak gebracht met rode bietensaus, muntsaus en peterselie.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment