In samenwerking met:
Masala Pastasalade Met Naancroutons
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Masala-pastasalade met naancroutons

Een pasta met pit, dat is deze pastasalade met garam masala en zelfgemaakte naancroutons! Een heerlijk bijgerecht dat past bij een avondje barbecueën. Tip: maak dit bijgerecht een dag van tevoren klaar. Zo heb je op de dag zelf meer tijd hebt om van je barbecue te genieten.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept masala-pastasalade met naancroutons

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Laat de tuinerwten ontdooien. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
2
Scheur ondertussen de naanbroden in stukken van 2 cm en meng met ⅓ van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster in 5 min. goudbruin en krokant.
3
Pel en snijd de rode uien in dunne parten, pel en snijd ⅔ van de knoflook in plakjes en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. Voeg de gesneden knoflook, gember, garam masala, chilivlokken en tuinerwten toe en bak nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn (houd een paar blaadjes achter ter garnering). Pel en rasp de overige knoflook en meng met de fijngesneden munt door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5
Doe de pasta, het groentenmengsel, de croutons, komkommer en ½ van de yoghurt in een kom en meng door elkaar. Verdeel over een serveerschaal, besprenkel met de overige yoghurt en verdeel de overige blaadjes munt erover. Serveer direct.

Bewaartip: je kunt de pastasalade 1 dag van tevoren maken. Bewaar de naancroutons apart.

Combinatietip: lekker met pittige mango chutney of pittige bloemkoolrelish.

Aan de slag met garam masala

In deze heerlijke masala-pastasalade maken we gebruik van garam masala, een mix van kruiden en specerijen als koriander, kaneel, komijn, steranijs en gember. Het is een kruidenmengsel afkomstig uit India waar het dagelijks wordt gebruikt om de meest bekende gerechten als tandoori of dahl mee op smaak te brengen. De kruidenmix heeft een licht pittige, kruidige smaak en is heerlijk om te verwerken in tal van gerechten! Zo is deze makkelijke butter chicken nóg lekkerder van smaak door de toevoeging van garam masala. Het gerecht staat in 30 minuten op tafel en elke hap staat garant voor genieten!

Een ander lekker recept om te maken met garam masala in de hoofdrol is deze kip tikka masala met rijst en amandelschaafsel. Tikka masala is een populaire curry die bestaat uit tomatensaus en diverse kruiden. Wij kiezen in dit recept voor garam masala, wat heerlijk is in combinatie met rijst, geroosterde amandelen en vers gesneden koriander. Een smaakvol recept voor het avondeten! Ook voor bijgerechten kan je garam masala gebruiken. Zo gaan we in dit recept voor smashed potato met garam masala, op smaak gebracht met rode bietensaus, muntsaus en peterselie.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via