Aardbeien Bananenbrood
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min

Aardbeien-bananenbrood

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
55 min
Totale tijd
1u 10min
1
Verwarm de oven voor op 175˚C. Prak in een kom de bananen fijn met een vork.
2
Klop de eieren los in een kommetje. Voeg de losgeklopte eieren, 50 gr aardbeienjam, bloem, kwark, bakpoeder, honing, citroenrasp en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en schep door elkaar.
3
Vet een cakeblik in met zonnebloemolie en giet ¾ van het beslag in de vorm. Bak het bananenbrood 10 min. in de oven.
4
Haal het cakeblik voorzichtig uit de oven, roer de overige 100 gr aardbeienjam los en schep de jam voorzichtig op het bananenbrood. Giet vervolgens het resterende beslag in de vorm en bak het bananenbrood nog 40 à 45 min. in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Tussendoortjes
Lunch & brunch
Ontbijt
Soort
Brood & Sandwiches
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via