Aardbeien Bananenbrood
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Aardbeien-bananenbrood

Bananenbrood kun je op verschillende momenten van de dag eten, namelijk bij het ontbijt, de lunch of als tussendoortje. Een veelzijdig gerecht dus! Dit bananenbrood heeft een lekkere twist door de toevoeging van aardbeienjam.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept aardbeien-bananenbrood

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
55 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175˚C. Prak in een kom de bananen fijn met een vork.
2
Klop de eieren los in een kommetje. Voeg de losgeklopte eieren, 50 gr aardbeienjam, bloem, kwark, bakpoeder, honing, citroenrasp en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en schep door elkaar.
3
Vet een cakeblik in met zonnebloemolie en giet ¾ van het beslag in de vorm. Bak het bananenbrood 10 min. in de oven.
4
Haal het cakeblik voorzichtig uit de oven, roer de overige 100 gr aardbeienjam los en schep de jam voorzichtig op het bananenbrood. Giet vervolgens het resterende beslag in de vorm en bak het bananenbrood nog 40 à 45 min. in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?