Bananenbrood kun je op verschillende momenten van de dag eten, namelijk bij het ontbijt, de lunch of als tussendoortje. Een veelzijdig gerecht dus! Dit bananenbrood heeft een lekkere twist door de toevoeging van aardbeienjam.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Recept aardbeien-bananenbrood
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
55 min
Totale tijd
1u 10min
1
Verwarm de oven voor op 175˚C. Prak in een kom de bananen fijn met een vork.
2
Klop de eieren los in een kommetje. Voeg de losgeklopte eieren, 50 gr aardbeienjam, bloem, kwark, bakpoeder, honing, citroenrasp en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en schep door elkaar.
3
Vet een cakeblik in met zonnebloemolie en giet ¾ van het beslag in de vorm. Bak het bananenbrood 10 min. in de oven.
4
Haal het cakeblik voorzichtig uit de oven, roer de overige 100 gr aardbeienjam los en schep de jam voorzichtig op het bananenbrood. Giet vervolgens het resterende beslag in de vorm en bak het bananenbrood nog 40 à 45 min. in de oven.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment