Print opties

Sluiten

Aardbeien-bananenbrood

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
55 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 175˚C. Prak in een kom de bananen fijn met een vork.
2
Klop de eieren los in een kommetje. Voeg de losgeklopte eieren, 50 gr aardbeienjam, bloem, kwark, bakpoeder, honing, citroenrasp en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en schep door elkaar.
3
Vet een cakeblik in met zonnebloemolie en giet ¾ van het beslag in de vorm. Bak het bananenbrood 10 min. in de oven.
4
Haal het cakeblik voorzichtig uit de oven, roer de overige 100 gr aardbeienjam los en schep de jam voorzichtig op het bananenbrood. Giet vervolgens het resterende beslag in de vorm en bak het bananenbrood nog 40 à 45 min. in de oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.