In samenwerking met:
Peanutbutter Cappuccino
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Peanutbutter cappuccino

Deze healthy cappuccino geeft de ultieme energie boost na een workout. De pindakaas en het hennepzaad poeder zorgen voor de extra eiwitten voor optimaal spierherstel. Een echt verwenmoment wat ook nog eens goed verzadigd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept peanutbutter cappuccino

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Meng de pindakaas door de volle melk heen met een garde en schuim op tot 60°C. Let op dat deze niet te warm wordt, anders verbrandt de melk.
2
Zet ondertussen de espresso’s in de kopjes. Schenk de opgeschuimde melk bij de espresso.
3
Hak de pinda’s fijn en verdeel met een zeef het hennepzaad poeder over de cappuccino’s. Garneer de cappuccino’s met de fijngehakte pinda’s.

Cappuccino en pindakaas?

Je denkt er waarschijnlijk niet meteen aan, maar pindakaas in combinatie met koffie resulteert in een ontzettend romige en smaakvolle koffie. Naast een lekkere cappuccino, kan je bijvoorbeeld ook in ijskoffie heel goed pindakaas verwerken. Door pindakaas toe te voegen aan jouw koffie maak je er een specialere koffie van. De perfecte combinatie dus en zo kan je leuk variëren met je dagelijkse koffie!

Wil je eens iets anders proberen dan koffie met pindakaas? Probeer dan deze stroopwafel latte. Een zoete koffie die heerlijk is voor bij het ontbijt, of natuurlijk als tussendoortje. Een andere aanrader is deze lekkere, zomerse iced cappuccino. In het recept wordt amaretto gebruikt, maar door dit te vervangen door amaretto siroop, maak je er gemakkelijk een alcoholvrije variant van. Op die manier kun je het de hele dag door drinken!

Cappuccino: de geschiedenis

Vandaag de dag denkt iedereen dat cappuccino ontdekt is in Italië door de Italianen. Maar niets is minder waar! Italië was rond 1600 wel het eerste land in Europa dat koffie importeerde, maar de Fransen begonnen het als eerste met melk te drinken: de cafe au lait zoals we deze koffie nog steeds kennen. Toch werd de cappuccino als eerst in Oostenrijk gedronken.

In Oostenrijk ontstonden steeds meer koffiehuizen waar meer en meer verschillende koffies geserveerd werden. Uiteindelijk werden er meer dan 28 verschillende soorten koffie gemaakt en geserveerd, waaronder een koffie met room. Je raadt het al: hier is de cappuccino zoals we ‘m vandaag de dag kennen uit voortgekomen. De Oostenrijkers noemen het kapuziner kaffee.

De naam cappuccino, die nu wereldwijd bekend is, is afgestamd van het woordje kapuziner. Het is de Italiaanse benaming voor de koffie. De koffie is in Italië terecht gekomen nadat Oostenrijk-Hongarije uiteenviel. Verschillende Oostenrijkse steden werden op dat moment onderdeel van Italië en zo leerden de Italianen de kapuziner kaffee kennen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via