Deze zelfgemaakte koffiebroodjes met custard zijn heerlijk zacht, zoet en rijk gevuld met romige banketbakkersroom en rozijnen. Perfect voor bij een kop koffie of als verrassend ontbijtje op een luie zondagochtend. Met een glanzend laagje suiker en een luchtig deeg zijn ze vers uit de oven onweerstaanbaar lekker.
Wanneer je koffiebroodje roept, denk je waarschijnlijk dat het broodje koffie bevat. Maar allesbehalve! Koffiebroodjes zijn luxe broodjes die bedoeld zijn om te eten bij een kopje koffie. De klassieke vulling van een koffiebroodje bestaat uit krenten en rozijnen. Wij geven er een romige twist aan door er custard aan toe te voegen. En geloof ons: wij zijn fan van deze koffiebroodjes! Deze koffiekoeken bevatten ook een koffie en zijn bedoeld om te serveren bij de koffie of thee. Knapperige koeken gemaakt van croissantdeeg, gevuld met vanille custard en afgetopt met chocolade.
Vind jij niets zo lekker als de heerlijke smaak van een goede kop koffie en wil je wél koffie toevoegen aan je baksels? Dan hebben wij voor de koffieliefhebbers onder ons onweerstaanbare baksels mét een vleugje koffie. Koffie is heel goed te gebruiken in zoete bakrecepten en geeft een lekkere touch aan je favoriete taarten, cakes en desserts. Ook wanneer je niet zo’n fan bent van koffie, zijn deze bakrecepten zeker een aanrader! Ga bijvoorbeeld voor koffie crème toast. Een combinatie van wentelteefjes met een romige koffievulling. Top de toast af met verse aardbeien, blaadjes munt en wat poedersuiker en het genieten kan beginnen. Of wat dacht je van deze koffie cupcakes met walnoten? De luchtige cupcakes krijgen een vleugje espresso en toppen we af met een zoete botercrème met, je raadt het al, espresso. De walnoten geven een knapperige bite aan het geheel. Deze mokka blondies zijn ook zeker aan te raden. De combinatie van koffie en witte chocolade komen goed samen in deze heerlijke traktatie.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment