Koffiebroodjes Met Custard2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Koffiebroodjes met custard

Deze zelfgemaakte koffiebroodjes met custard zijn heerlijk zacht, zoet en rijk gevuld met romige banketbakkersroom en rozijnen. Perfect voor bij een kop koffie of als verrassend ontbijtje op een luie zondagochtend. Met een glanzend laagje suiker en een luchtig deeg zijn ze vers uit de oven onweerstaanbaar lekker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

7 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Koffiebroodjes met custard

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 50min
Totale tijd
2u 10min
Kookmodus
1
Verwarm 250 ml melk. Roer de gist en 15 gr kristalsuiker door de lauwwarme melk en laat 5 min. staan.
2
Smelt ondertussen de ongezouten roomboter. Meng de bloem met 75 gr kristalsuiker en een snufje zout. Voeg het ei, de boter en het gistmengsel toe en kneed 10 min. tot een soepel deeg. Voeg de rozijnen toe, schep rustig door en dek af. Laat het deeg 60 min. rijzen op een warme plek.
3
Meng ondertussen de banketbakkersroommix met 250 ml koude melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet in de koelkast tot gebruik.
4
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ca. 40×30 cm. Verdeel de custard over het deeg. Rol het deeg vanaf de lange kant strak op en snijd in 7 plakken. Leg de plakken in een ronde ovenschaal. Laat afgedekt nog 30 min. rijzen.
5
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Bak de koffiebroodjes in 20-25 min. goudbruin.
6
Meng ondertussen de poedersuiker met de overige melk tot een glazuur. Bestrijk de koffiebroodjes met het mengsel zodra ze uit de oven komen. Laat afkoelen voor serveren.

Koffiebroodjes zonder… koffie?

Wanneer je koffiebroodje roept, denk je waarschijnlijk dat het broodje koffie bevat. Maar allesbehalve! Koffiebroodjes zijn luxe broodjes die bedoeld zijn om te eten bij een kopje koffie. De klassieke vulling van een koffiebroodje bestaat uit krenten en rozijnen. Wij geven er een romige twist aan door er custard aan toe te voegen. En geloof ons: wij zijn fan van deze koffiebroodjes! Deze koffiekoeken bevatten ook een koffie en zijn bedoeld om te serveren bij de koffie of thee. Knapperige koeken gemaakt van croissantdeeg, gevuld met vanille custard en afgetopt met chocolade.

De lekkerste baksels met koffie

Vind jij niets zo lekker als de heerlijke smaak van een goede kop koffie en wil je wél koffie toevoegen aan je baksels? Dan hebben wij voor de koffieliefhebbers onder ons onweerstaanbare baksels mét een vleugje koffie. Koffie is heel goed te gebruiken in zoete bakrecepten en geeft een lekkere touch aan je favoriete taarten, cakes en desserts. Ook wanneer je niet zo’n fan bent van koffie, zijn deze bakrecepten zeker een aanrader! Ga bijvoorbeeld voor koffie crème toast. Een combinatie van wentelteefjes met een romige koffievulling. Top de toast af met verse aardbeien, blaadjes munt en wat poedersuiker en het genieten kan beginnen. Of wat dacht je van deze koffie cupcakes met walnoten? De luchtige cupcakes krijgen een vleugje espresso en toppen we af met een zoete botercrème met, je raadt het al, espresso. De walnoten geven een knapperige bite aan het geheel. Deze mokka blondies zijn ook zeker aan te raden. De combinatie van koffie en witte chocolade komen goed samen in deze heerlijke traktatie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via