In samenwerking met:
IJskoffie met aardbeienswirl en witte chocolade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

IJskoffie met aardbeienswirl en witte chocolade

Een romige ijskoffie met een zoete smaak van aardbei en een hint van witte chocolade. Dit is hét perfecte drankje voor op een zomerse dag. Vol van smaak en lekker verfrissend. Tip: serveer de ijskoffie zonder rietje. Zo proef je bij elke slok de verschillende lagen goed én komen de smaken mooi samen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Extra benodigdheden

IJskoffie met aardbeienswirl en witte chocolade

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Bereid de koffie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed afkoelen in de koelkast.
2
Maak ondertussen de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Pureer ½ van de aardbeien met een staafmixer tot een puree. Voeg ½ van de aardbeiensiroop toe en meng goed door.
3
Snijd de overige aardbeien in dunne plakjes. Hak de witte chocolade druppels wat kleiner en zet apart.
4
Verdeel de aardbeienpuree over de glazen. Verdeel de plakjes aardbeien aan de rand van de glazen en druk goed tegen de glazen aan.
5
Klop de plantaardige room met de overige aardbeiensiroop stijf. Neem een spuitzak en dip met behulp van een kwastje de binnenkant van de spuitzak en het spuitmondje royaal in de overige siroop. Bestrijk de binnenkant van de spuitzak met de aardbeienpuree en voeg de plantaardige room toe.
6
Verdeel de ijsblokjes over de glazen en giet de afgekoelde koffie over de ijsblokjes. Spuit een royale toef van de room op de ijskoffie en bestrooi met de witte chocolade. Serveer direct.
7
Tip: houd je van zoet? Voeg dan een beetje suiker toe aan de warme koffie of aan de slagroom tijdens het opkloppen.

Tip: wil je de koffie liever niet eerst laten afkoelen, maar direct serveren? Kies dan eventueel voor een sterkere espressoboon, zoals de Espresso Intensivo bonen van Café Intención. Zo behoudt de koffie zijn rijke smaak, zelfs wanneer het ijs sneller smelt doordat je de hete koffie direct over de ijsblokjes schenkt!

Aan de slag met verfrissende drankjes

Wanneer de temperaturen stijgen, het zonnetje lekker schijnt en de blote benen tevoorschijn komen, snakken wij naar verfrissende drankjes. Er is namelijk niets zo lekker als een verkoelende traktatie wanneer je het warm hebt! Met de bonen van Café Intención zet je de lekkerste verfrissende koffies. Zo gaan we bij deze ijskoffie voor een combinatie van frisse aardbeienpuree, zoete aardbeiensiroop en een hint van witte chocolade. De koffie geeft een lekkere kick aan het drankje. Deze Correto amaretto iced cappuccino is nog zo’n voorbeeld van een fris drankje. In deze cappuccino zit biologische en Fairtrade koffie van Café Intención, amaretto, amandelmelk en sinaasappelrasp voor een verrassende touch.

Ook een aanrader om mee af te koelen, is deze granita koffie met vanilleroom. De vanille die we in de room verwerken, zorgt voor een extra smaakbeleving aan de Italiaanse granita. De munt geeft een frisse toets bij de stevige smaak van koffie, waardoor het drankje goed in balans is. Wanneer je meer van de warme drankjes bent, kan je er alsnog een verfrissende touch aan geven. Dat laat deze latte macchiato à al framboise goed zien. De latte bestaat uit verschillende lagen: een frisse frambozen coulis onderop, dan een laag koffie en opgeschuimde melk, gevolgd door pistache schuim en afgetopt met zoete frambozen. Heerlijk!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?