In samenwerking met:
Aardbei Matcha
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Iced strawberry matcha

Een zomerse twist op de klassieke ijskoffie: deze matcha ijskoffie met aardbei en kokos is romig, fris en volledig plantaardig. De combinatie van aardbei, matcha en romige kokosdrink zorgt voor een verrassend verfrissend drankje. Perfect voor warme dagen of als origineel alternatief voor je dagelijkse koffie!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Iced strawberry matcha

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Los het matchapoeder op in het hete water en klop met een kleine garde of matchaklopper tot een gladde vloeistof zonder klontjes. Laat iets afkoelen.
2
Ontkroon de aardbeien. Pureer de aardbeien samen met de ahornsiroop met behulp van een staafmixeer tot een gladde coulis. Verdeel de aardbeienpuree over de bodem van de hoge glazen. Verdeel de ijsklontjes over de glazen. Schenk de kokosdrink over de ijsblokjes, gevolgd door de matcha.
3
Roer voor het drinken de iced matcha goed door, zodat alle smaken in elke slok perfect samenkomen.

Het groene goud uit Japan

Je kan er niet meer omheen en tegenwoordig zie je het op bijna alle menukaarten van vele koffietentjes: matcha. Matcha komt oorspronkelijk uit Japan, waar men het al eeuwenlang gebruikt in traditionele theeceremonies. Het verschil tussen matcha en groene thee is dat je bij groene thee de bladeren laat trekken, terwijl je bij matcha het vermalen blad echt drinkt. Hierdoor krijgt het drankje een veel intensere smaak.

Maar matcha kan je niet alleen gebruiken om thee mee te maken. Je kan het ook verwerken in lattes, smoothies, ijs, bakrecepten of zelfs pannenkoeken. Een klassieker is de matcha latte, wat je krijg wanneer je in een hip koffietentje matcha bestelt. Het enige wat je nodig hebt, is matcha poeder, heet water en volle melk. Het belangrijkste is dat je het poeder heel goed mengt met het hete water, om zo klontjes te voorkomen. Meng dit met opgeklopte melk en na 5 minuten kan je al genieten van dit spectaculaire drankje.

Wil je wat meer experimenteren met matcha poeder? Ga dan eens voor deze yoghurt matcha bites. De bites maak je van mango gemengd met Griekse yoghurt en honing. Hier maak je ‘hoopjes’ van die je vervolgens laat opstijven in de vriezer. Smelt in de tussentijd de witte chocolade, meng dit met matcha poeder en haal de bites hier doorheen. Na nog een uurtje in de vriezer heb je heerlijke, verkoelende bites. Ideaal voor op een zomerse dag!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?