Print opties

Sluiten

Argentijnse bavette met salsa verde

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
1u 5min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pluk de takjes peterselie en basilicum, houd 1/3 van de basilicum apart. Pel de knoflook en snijd door de helft. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit.
2
Mix de peterselie, 2/3 van de basilicum, de helft van de knoflook, citroenrasp en sap, kappertjes en 2/3 van de olijfolie tot een grove salsa met behulp van een foodprocessor of blender. Verdeel de helft van de kruidensalsa over de bavette en laat 30 min. marineren.
3
Steek ondertussen de barbecue aan en verwarm de oven voor op 200°C. Was de krieltjes en halveer. Zet in een pan net onder water en kook 8 min. voor.
4
Halveer de tomaten. Snijd de rest van de knoflook in dunne plakjes. Verdeel de tomaten, krieltjes en mini paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de rest van de olijfolie en plakjes knoflook over de bakplaat. Bak het geheel 30 min. in de oven.
5
Gril ondertussen de bavette 2 tot 3 min. per kant op de barbecue. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Snijd het vlees vervolgens in dunne plakjes.
6
Verdeel de rest van de basilicum over de ovengroenten wanneer deze uit de oven komen. Serveer samen met het vlees en de rest van de kruidensalsa.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.