Groene asperges zijn weer volop verkrijgbaar! Extra genieten, omdat ze van Nederlandse bodem komen, dus verwerk ze in verschillende gerechten. Zo gaan we deze keer aan de slag met een groene asperge-broccolisalade met feta en groene pesto.
De lente vraagt om frisse salade recepten. Er is niets zo lekker als op een zonnige avond een makkelijke salade te maken waar je in no-time van kan genieten. Een salade hoeft helemaal niet zo saai te zijn, je kan in principe met allerlei soorten ingrediënten een salade in elkaar flansen. Warm, koud, met vlees, vis of vega. Voor de lunch, als bijgerecht of voor het diner. Van je leftovers of met producten uit de voorraadkast. De keuze is reuze! Een perfecte keuze voor wanneer je op zoek bent naar koolhydraatarme recepten die helpen bij het maken van een gezonde keuze!
Voor de lunch zijn wij dol op makkelijke salades die je thuis al kan voorbereiden. Zo is deze vijgensalade met feta en frambozen ontzettend fris, vol van smaak en hartstikke makkelijk om te maken. Of wat dacht je van deze bietjes salade met mandarijn en walnoot? Lekker in combinatie met de parelcouscous, waardoor het een goedgevulde salade wordt. Een andere favoriet is deze tabouleh salade met granaatappelsaus. Klinkt misschien wat onbekend, maar hij is heerlijk van smaak en zo gemaakt.
Voor het diner is het fijn om een salade te maken die nét wat meer vult dan de meeste salades. Denk aan deze maaltijdsalade met gerookte makreel, ei en bieten, of aan deze frisse salade met makreel en sinaasappelvinaigrette. Ideaal voor een warme lentedag is deze frisse lente salade met snijbiet, een echte voorjaarsgroente. In combinatie met tuinbonen, krieltjes en jonge velderwtjes is het een salade waar je buik goed van vult. Voeg hier nog forelfilet aan toe voor wat extra eiwitten en de maaltijd is compleet! Welke frisse salade ga jij binnenkort serveren als maaltijd?
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment