In samenwerking met:
Asperge Broccoli Salade Met Feta 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Asperge-broccolisalade met feta

Groene asperges zijn weer volop verkrijgbaar! Extra genieten, omdat ze van Nederlandse bodem komen, dus verwerk ze in verschillende gerechten. Zo gaan we deze keer aan de slag met een groene asperge-broccolisalade met feta en groene pesto.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept asperge-broccolisalade met feta

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de harde onderkant van de asperges en halveer. Snijd de broccoli in roosjes.
2
Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Verkruimel de feta grof. Giet de zwarte bonen af en spoel schoon onder koud water.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoli 4 min. Giet af.
4
Verdeel de broccoli, groene asperges en cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olijfolie erover en breng op smaak met peper en zout. Plaats de bakplaat 10 min. in de oven.
5
Haal uit de oven en meng de groene pesto, rode ui en zwarte bonen erdoor. Verdeel de broccolisalade over de borden en garneer met de feta.

Frisse en snelle salade recepten

De lente vraagt om frisse salade recepten. Er is niets zo lekker als op een zonnige avond een makkelijke salade te maken waar je in no-time van kan genieten. Een salade hoeft helemaal niet zo saai te zijn, je kan in principe met allerlei soorten ingrediënten een salade in elkaar flansen. Warm, koud, met vlees, vis of vega. Voor de lunch, als bijgerecht of voor het diner. Van je leftovers of met producten uit de voorraadkast. De keuze is reuze!

Voor de lunch zijn wij dol op makkelijke salades die je thuis al kan voorbereiden. Zo is deze vijgensalade met feta en frambozen ontzettend fris, vol van smaak en hartstikke makkelijk om te maken. Of wat dacht je van deze bietjes salade met mandarijn en walnoot? Lekker in combinatie met de parelcouscous, waardoor het een goedgevulde salade wordt. Een andere favoriet is deze tabouleh salade met granaatappelsaus. Klinkt misschien wat onbekend, maar hij is heerlijk van smaak en zo gemaakt.

Voor het diner is het fijn om een salade te maken die nét wat meer vult dan de meeste salades. Denk aan deze maaltijdsalade met gerookte makreel, ei en bieten, of aan deze frisse salade met makreel en sinaasappelvinaigrette. Ideaal voor een warme lentedag is deze frisse lente salade met snijbiet, een echte voorjaarsgroente. In combinatie met tuinbonen, krieltjes en jonge velderwtjes is het een salade waar je buik goed van vult. Voeg hier nog forelfilet aan toe voor wat extra eiwitten en de maaltijd is compleet! Welke frisse salade ga jij binnenkort serveren als maaltijd?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?