Bietjes salade met mandarijn en walnoot
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bietjes salade met mandarijn en walnoot

Een spannende salade vol smaken, texturen en vitamines! De mandarijntjes zijn een frisse tegenhanger van de bietjes en de witte kaas, walnoten en zelfgemaakte dressing maken de salade helemaal af.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept bietjes salade met mandarijn en walnoot

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Bereid de parelcouscous volgens aanwijzingen op de verpakking en voeg extra het bouillon blokje aan het kookwater toe. Snijd de rode bieten in plakjes en pel de mandarijnen en verdeel in partjes.
2
Pers 1/3 van de mandarijnen uit met een knoflookpers. Voeg hieraan de mosterd, poedersuiker en rode wijnazijn toe. Meng als laatste de olijfolie erdoorheen, tot een gladde dressing.
3
Verdeel de spinazie over een grote schaal of 2 borden. Leg de parelcouscous, plakjes biet en de mandarijn partjes erop. Verkruimel vervolgens de witte kaas over de salade.
4
Garneer de salade met walnoten en granaatappelpitjes en verdeel de dressing over het geheel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?