frisse lente salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Frisse lente salade

Tijd voor een frisse lente salade! Het voorjaar is namelijk van start en het zonnetje komt steeds meer door. Probeer deze verrukkelijke salade van snijbiet, een echte voorjaarsgroenten. De snijbiet wordt dit keer als salade gebruikt. Ook nog een meevaller: deze heerlijke salade is snel en makkelijk te bereiden.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept frisse lente salade

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Spoel de krieltjes onder stromend water en halveer eventueel de grote krieltjes. Zet in een pan net onder water. Kook de krieltjes in 15 min. beetgaar.
2
Zet ondertussen een kleine pan water op voor de tuinbonen en doperwten. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster het venkelzaad 2 tot 3 min. in de droge pan.
3
Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng de citroenrasp, citroensap, olijfolie en venkelzaad tot een dressing. Pluk de munt en hak de helft fijn. Meng de fijngehakte munt door de dressing. Hak de rest van de munt grof.
4
Giet de krieltjes af en laat goed uitwasemen. Kook de tuinbonen in 5 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de velderwtjes toe. Scheur ondertussen de gerookte forel in grove stukken.
5
Meng de krieltjes, snijbiet, tuinbonen, velderwtjes en de resterende munt in een grote kom en maak de salade aan met de dressing. Verdeel de salade over de borden en garneer met de forel.

Nog meer weetjes over snijbiet

Snijbiet is een verrassende groente waar je alle kanten mee op kan en staat ook wel bekend als warmoes. Je kunt het blancheren, roerbakken of wokken. Het is een gezonde en smakelijke toevoeging aan elk menu! Snijbiet wordt vaak rauw gegeten in een salade, net zoals bij deze frisse lente salade. Let er dan wel op dat je jonge bladeren snijbiet koopt, met relatief dunne steeltjes, dan is de smaak het beste. Verwerk eens snijbiet bij soepen en roerbakgerechten of serveer het als een bijgerecht. Staat er een keer spinazie op het menu? Vervang het dan voor snijbiet! Het heeft een soortgelijke smaak, maar snijbiet heeft een iets frisse, zuurdere smaak dan spinazie.

De lekkerste salades voor het voorjaar

Vier de lente met heerlijk frisse salades! Geniet van kleurrijke combinaties die perfect passen bij dit seizoen. Wat dacht je van een salade met het witte goud? Het aspergeseizoen gaat namelijk rond het voorjaar van start. Probeer bijvoorbeeld deze krokante asperges op zomerse salade. In combinatie met de frisse dressing is deze salade een echte aanrader voor op een warme dag. Ook een pastasalade met verfrissende groenten kan in het voorjaar erg lekker zijn. Ga bijvoorbeeld voor deze Italiaanse pastasalade met peer, croutons en een huisgemaakte vinaigrette. In slechts 20 minuten serveer je een volwaardige maaltijd op tafel. Wil je juist iets meer pit in je salade? Kies dan voor deze pittige Italiaanse pastasalade. De mogelijkheden voor een lekkere salade in het voorjaar zijn eindeloos. Kies jouw favoriet en ga aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via