maaltijdsalade met makreel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Maaltijdsalade met gerookte makreel

Tegenwoordig kan je echt uitpakken met je maaltijdsalade. Deze maaltijdsalade met gerookte makreel is bijvoorbeeld een echte topper. De chioggia bieten zien er prachtig uit van kleur en patroon en zorgen voor een feestje op je bord. Daarnaast zorgt de pasta ervoor dat het voedzaam is, wat zorgt voor een vullende maaltijdsalade. Wij zeggen: aan tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept maaltijdsalade met gerookte makreel

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook het ei hard in 8 min. en kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel het ei en snijd in parten. Giet de farfalle af en spoel af met koud water.
2
Schil de bieten en snijd in hele dunne plakjes. Breek de makreel in kleine stukken. Verdeel de bieten over de borden, gevolgd door de rucola en farfalle. Leg hierop de makreel en het ei. Maak de salade op smaak met peper en zout.
3
Halveer de citroen en snijd de ene helft in partjes en pers de andere helft. Snijd de dille fijn en meng door de mayonaise, samen met de olijfolie, 1 tl citroensap en de honing. Verdeel de dressing over de salade. Garneer de salade met citroenpartjes.

Hoe bouw je een maaltijdsalade op?

Het fijne aan een maaltijdsalade is, is dat je eindeloos kan variëren. Maar voor een lekkere maaltijdsalade is het handig om jezelf te houden aan een soort basis. Aan deze basis kan je vervolgens je eigen invulling geven, om zo jouw ideale maaltijdsalade te maken. Laten we dus beginnen bij het begin: de keuze van de groene bladsoort. In dit recept hebben we rucola gebruikt, maar je kan ook ijsbergsla, veldsla of bijvoorbeeld romaine sla gebruiken. Daarna voeg je vulling toe. Dit kan pasta zijn, maar ook aardappel, granen (zoals brood) of peulvruchten.

Kies daarna je groenten of fruit voor in de maaltijdsalade. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor paprika, bieten en courgette, maar mango of perziken zijn ook lekker in een maaltijdsalade. Bouw verder aan je gerecht door een keuze te maken in vlees, vis, kaas of een vegetarische optie. In dit recept gebruiken we makreel, maar kip of feta zijn ook lekker in een maaltijdsalade. Je kan daarna ook nog wat extra ingrediënten toevoegen, zoals verse kruiden of zongedroogde tomaatjes. En tot slot je dressing: deze verbind alle ingrediënten met elkaar, waardoor je maaltijdsalade één geheel wordt. In dit recept maken we een dressing van mayonaise, dille, citroensap en honing. Vind je het lastig om zelf een maaltijdsalade te verzinnen? Geen zorgen, want wij hebben heel veel salade recepten en gezonde recepten op onze website klaar staan. Zo hoef jij alleen nog maar de lekkerste te kiezen!

Tip: choggia bieten koop je bij de groenteboer of biologische supermarkt.

Meer gezonde recepten

Ben jij bewuster aan het letten op de recepten die je kiest? Op de pagina met de gezonde recepten kies jij binnen een handomdraai de beste recepten voor jouw weekmenu! Bekijk alle gezonde recepten en ontdek jouw favoriet!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via