Frisse Salade Met Makreel En Sinaasappelvinaigrette
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Frisse salade met makreel en sinaasappelvinaigrette

Makreel is een vette vissoort en door dat hoge vetgehalte combineert makreel goed met een vinaigrette. Traditioneel wordt een vinaigrette gemaakt met azijn, maar dat zuurtje vervangen we in dit recept door sinaasappel en citroen. Gecombineerd met mango en appel is deze frisse salade een echte topper op warmere dagen!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept frisse salade met makreel en sinaasappelvinaigrette

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de korstjes van het brood en snijd de boterhammen vervolgens in stukjes van 1,5 bij 1,5 cm. Verdeel de broodstukjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de croutons 8 min. in de oven en laat afkoelen.
2
Voor de vinaigrette meng je de rasp en het sap van een halve sinaasappel (rasp alleen het oranje gedeelte van de schil) met het citroensap en honing. Voeg hier 4/5 van de olijfolie aan toe en roer goed door.
3
Snijd de appel en mango in dunne plakjes, de komkommer in blokjes en één sinaasappel in partjes.
4
Meng de veldsla met de vinaigrette en verdeel de komkommer, appel, mango en sinaasappel hier overheen.
5
Verwijder het vel en eventuele graatjes van de makreel en snijd in kleine stukjes. Verdeel de stukjes makreel over de salade en top de salade af met de zelfgemaakte croutons.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via