Aubergine Met Harissaworst 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gegrilde aubergine met harissa en worst

Harissa is een pittige en aromatische chilipasta of saus die veel wordt gebruikt in Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keukens. Het bestaat meestal uit geroosterde rode paprika’s, chilipepers, knoflook, olijfolie en verschillende kruiden, wat het een smaakvolle en veelzijdige smaakmaker maakt. Deze smaakmaker verwerken wij in dit recept voor gegrilde aubergine met worst. De harissa geeft een heerlijke pittige touch aan het geheel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gegrilde aubergine met harissa en worst

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Halveer de aubergine in de lengte en snijd de aubergine horizontaal en verticaal in. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie en een snufje peper en zout. Schuif voor 25 min. in de oven.
2
Verhit in een pan de overige olijfolie op middelhoog vuur en knijp de worsten uit boven de pan. Prak met je vork tot je de substantie van gehakt krijgt. Voeg wanneer het vlees gaar is de harissa toe en bak dit nog 4 min. Zet daarna het vuur uit.
3
Hak de munt fijn en snijd de tomaatjes in partjes. Haal de aubergine uit de oven en voel even of deze goed gaar is. Verdeel de hummus over de aubergines, gevolgd door het vlees. Top af met de tomaatjes, munt en wat peper en zout naar smaak.

Een dieppaarse vruchtgroente: aubergine

Aubergine is één van de meest veelzijdige vruchtgroenten die we kennen. Je leest het goed, vruchtgroenten! Aubergine is namelijk in tegenstelling tot de meeste andere groenten een vrucht. Andere bekende vruchtgroenten zijn courgettes, komkommers en pompoenen. Hoewel we in Nederland voornamelijk bekend zijn met de dieppaarse aubergine, zijn er talloze vormen en kleuren van de aubergine. Zo bestaan er ook witte aubergines en de graffiti aubergine (paars met wit). Deze soorten nemen minder vocht op dan de standaard aubergine.

Met aubergine kan je in ieder geval alle kanten op. Je kan het bakken, roosteren, grillen, stomen, poffen in de oven en stoven. Wanneer je ervoor kiest om je aubergine te roosteren, dan is dit recept van gnocchi met geroosterde aubergine een aanrader. Of ga voor gevulde aubergine met tomatenrijst, waarbij we de aubergine eerst poffen in de oven. Omdat aubergine koolhydraatarm is, is het een heerlijke groente om koolhydraatarme gerechten mee te bereiden.

Aubergines zijn een goede bron van vezels en door de smaak en textuur wordt het vaak gebruikt als vleesvervanger. Doordat de aubergine veel smaak absorbeert, is elke hap onwijs lekker! Heerlijke vegetarische recepten waarbij aubergine de hoofdrol speelt, zijn bijvoorbeeld de loaded fries Griekse stijl, deze smeuïge auberginehachee met aardappelpuree en deze gemarineerde aubergine steak met bulgur salade. Met deze recepten mis je geen een moment vlees!

Ben je benieuwd wat je nog meer kan maken met aubergine? Laat je inspireren en check al onze recepten met aubergine! Van borrelhapjes tot smakelijke hoofdgerechten en voorgerechten, er is genoeg te ontdekken en te proberen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via