Auberginetosti Caprese 0013 2 Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Auberginetosti Caprese

Wil je letten op je koolhydraatinname? Dat is dit lunchrecept ideaal. We maken namelijk een caprese tosti maar gebruiken ‘sneetjes’ aubergine in plaats van sneetjes brood. De aubergine wordt bestreken met knoflookolie, wat je goed proeft zodra je een hap neemt. Lekker én leuk als je eens iets nieuws wilt proberen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept auberginetosti caprese

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verhit de grillpan op middelhoog vuur. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Meng de olijfolie met het knoflookpoeder en een snufje zout. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie.
2
Gril de plakken aubergine 2 tot 3 min. per kant in de grillpan. Snijd ondertussen de tomaat en mozzarella in plakken.
3
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de helft van de aubergine na het grillen met pesto. Beleg deze plakken met de plakjes tomaat en mozzarella. Pluk de blaadjes basilicum en leg op iedere tosti 2 tot 3 blaadjes basilicum. Leg de rest van de plakken aubergine bovenop.
4
Bak de auberginetosti’s 5 min. in de oven, tot de kaas begint te smelten.

Alles over aubergine

Een veelzijdige groente die zowel gebakken, gegrild als gestoomd kan worden gegeten. Een groente met een dieppaarse huid en een sponzig, wit vruchtvlees met kleine zaden. We hebben het natuurlijk over aubergine! Deze verrukkelijke groente is een goede bron van voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamine B1 en B6, kalium en koper. Door de neutrale smaak zijn aubergines perfect om te combineren met diverse kruiden en specerijen, waardoor het in tal van gerechten kan worden verwerkt. Populaire gerechten waarin aubergines vaak worden gebruikt, zijn onder meer moussaka, ratatouille en babaganoush. Aubergine is in staat vloeistoffen op te nemen als een soort spons. Door knoflookpoeder toe te voegen aan de olijfolie trekt deze smaak helemaal in de aubergine.

Koolhydraatarme tosti’s van aubergine

Een koolhydraatarme tosti van aubergine is een gezond en smakelijk alternatief voor de traditionele tosti. In plaats van brood wordt aubergine gebruikt als basis, waardoor het koolhydraatgehalte drastisch wordt verminderd. De aubergines worden in plakjes gesneden en kort gebakken in een pan, waarna ze worden belegd met bijvoorbeeld mozzarella en pesto. Vervolgens worden de tosti’s gebakken in de oven tot de mozzarella gesmolten is en de aubergines zacht en lichtbruin zijn. Dit koolhydraatarm recept is perfect voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen of gewoon op zoek zijn naar een gezonder alternatief voor de traditionele tosti. Eén van de heerlijke lunch recepten die je vindt op Eatertainment!

Meer koolhydraatarme recepten met aubergine

Naast deze lekkere auberginetosti kun je er ook voor kiezen om een auberginesoep te maken voor de lunch of brunch. Door de aubergine te pureren, ontstaat er een gebonden soep. Supersimpel maar lekker door toevoeging van tomaat, granaatappelsap en tahin. Ook lekker als tussendoortje of bijgerecht, zijn deze pittige auberginerolletjes met tomatentapenade. Het vruchtvlees van de aubergine zuigt de olie op als een soort spons. Dit zorgt voor nóg meer smaak aan de auberginerolletjes.

Pesto als smaakmaker

De Italiaanse smaakmaker is een heerlijke toevoeging aan vele recepten. Gebruik de pesto bijvoorbeeld door groenten, salade, pasta en nog veel meer! Probeer bijvoorbeeld een de pasta pesto met gebakken feta en broccoli!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via