Auberginesoep
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Auberginesoep

De aubergine. Vaak stoven, bakken of roosteren we deze mooie paars gekleurde groente, maar wat als je er soep van maakt? Door de aubergine te pureren ontstaat een gebonden soep. Deze simpele auberginesoep met tomaat is een tikkeltje Oosters door het gebruik van granaatappelsap en tahin.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept auberginesoep

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de kroon van de aubergine en snijd in grove blokken van ongeveer 4 cm. Meng met de zonnebloemolie, oregano en tijm en hussel dit goed door elkaar.
2
Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en verdeel de aubergine hierover. Rooster de aubergine in 25-30 min. bruin.
3
Verwijder ondertussen de zaadlijsten uit de tomaat en snijd in fijne blokjes. Breng op smaak met het sap van de citroen, peper en zout.
4
Rooster het brood in een droge pan gedurende 1,5 min. per kant of met een broodrooster.
5
Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een kookpan en fruit de ui en knoflook. Voeg dan de geroosterde aubergine, het water en de groentebouillon toe. Pureer het geheel met de staafmixer. Mix als laatste de tahin en het granaatappelsap door de soep en roer normaals goed door
6
Beleg het geroosterde brood met de tomatenblokjes en serveer met de soep. Garneer de soep voor het opdienen met wat room, sesamzaad en een muntblaadje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via