Deze pittige auberginerolletjes met tomatentapenade zijn de perfecte vegetarische hapjes voor tijdens het gourmetten! Het vruchtvlees van de aubergine zuigt de pittige olie op als een soort spons. Dit zorgt voor nóg meer smaak aan de auberginerolletjes. Binnen 15 min. heb je een kleurrijk gerecht op je bord.
Aubergine is een product die niet heel populair is in de keuken. Zonde, want met deze groente kun je eindeloos variëren in vlees, vis én vegetarisch recepten en het is ook nog eens supergezond! Ideaal als je op zoek bent naar gezonde recepten.
Zo is aubergine rijk aan vezels en dat zorgt ervoor dat andere voedingsstoffen beter worden opgenomen. Deze vezels dragen ook bij aan een goede darmgezondheid en geeft het een verzadigd gevoel. Bovendien is aubergine vet-, lactose- en glutenvrij, koolhydraatarm en het bevat slechts 25 kcal per 100 gr. Ideaal voor wanneer je wat gezonder wilt eten of rekening moet houden met een dieet. Verder bevat aubergine vitamine C en zit het bomvol antioxidanten. Een goede boost voor ons immuunsysteem, zeker in het najaar.
Genoeg redenen om vaker aubergine te verwerken in je gerechten! Probeer eens deze vegetarische curry boordevol groenten, een simpele auberginesoep met tomaat of aubergine uit de oven met tomaat, couscous en walnoten.
De Vegetarisch keuken is vandaag de dag zo veelzijdig dat ook bij een vegetarisch gourmet ontzettend veel smaken samenkomen. Bij veel gerechten met groenten wil je de wijn niet te overheersend hebben, daarom zou ik zeker voor een witte wijn kiezen, mits deze voldoende structuur en vettigheid heeft. De Mas Belles Eaux Languedoc Blanc heeft wat mij betreft een enorm gastronomisch bereik. Deze prachtige wijn wordt gemaakt van lokale druivenrassen als Vermentino, Clairette en Roussanne afkomstig van een kleine wijngaard ten noorden van Narbonne in het zuiden van Frankrijk. Schenk de wijn zeker niet te koud. Een graad of 12 volstaat.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment