Pittige Auberginerolletjes Met Tomatentapenade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Pittige auberginerolletjes met tomatentapenade

Deze pittige auberginerolletjes met tomatentapenade zijn de perfecte vegetarische hapjes voor tijdens het gourmetten! Het vruchtvlees van de aubergine zuigt de pittige olie op als een soort spons. Dit zorgt voor nóg meer smaak aan de auberginerolletjes. Binnen 15 min. heb je een kleurrijk gerecht op je bord.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pittige auberginerolletjes met tomatentapenade

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Snijd de aubergine in plakken van 0,5 cm dik. Meng de olijfolie met de cayennepeper en paprikapoeder. Bestrijk de plakken aubergine met de olie.
2
Grill de plakken aubergine aan beide kanten en breng op smaak met zout. Wanneer je geen grillpan hebt, kun je de plakken ook even bakken in een koekenpan.
3
Schep een theelepel tomatentapenade op de binnenkant van iedere plak aubergine. Verdeel de rucola over de tomatentapenade. Rol de plakken aubergine op.
4
Bak de rolletjes 4 min. aan op de bakplaat, draai regelmatig.

Waarom je vaker aubergine moet eten

Aubergine is een product die niet heel populair is in de keuken. Zonde, want met deze groente kun je eindeloos variëren in vlees, vis én vegetarisch recepten en het is ook nog eens supergezond! Ideaal als je op zoek bent naar gezonde recepten.

Zo is aubergine rijk aan vezels en dat zorgt ervoor dat andere voedingsstoffen beter worden opgenomen. Deze vezels dragen ook bij aan een goede darmgezondheid en geeft het een verzadigd gevoel. Bovendien is aubergine vet-, lactose- en glutenvrij, koolhydraatarm en het bevat slechts 25 kcal per 100 gr. Ideaal voor wanneer je wat gezonder wilt eten of rekening moet houden met een dieet. Verder bevat aubergine vitamine C en zit het bomvol antioxidanten. Een goede boost voor ons immuunsysteem, zeker in het najaar.

Genoeg redenen om vaker aubergine te verwerken in je gerechten! Probeer eens deze vegetarische curry boordevol groenten, een simpele auberginesoep met tomaat of aubergine uit de oven met tomaat, couscous en walnoten.

Mas Belles Eaux Languedoc Blanc
Wijntip van Yves

Mas Belles Eaux Languedoc Blanc

De Vegetarisch keuken is vandaag de dag zo veelzijdig dat ook bij een vegetarisch gourmet ontzettend veel smaken samenkomen. Bij veel gerechten met groenten wil je de wijn niet te overheersend hebben, daarom zou ik zeker voor een witte wijn kiezen, mits deze voldoende structuur en vettigheid heeft. De Mas Belles Eaux Languedoc Blanc heeft wat mij betreft een enorm gastronomisch bereik. Deze prachtige wijn wordt gemaakt van lokale druivenrassen als Vermentino, Clairette en Roussanne afkomstig van een kleine wijngaard ten noorden van Narbonne in het zuiden van Frankrijk. Schenk de wijn zeker niet te koud. Een graad of 12 volstaat.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?