Aziatisch Gevulde Aardappel1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Aziatisch gevulde aardappel

Deze Aziatisch gevulde aardappelen zijn een heerlijke combinatie van hartig en fris. De zachte gepofte aardappel vormt de perfecte basis voor een smaakvolle vulling van edamame, komkommer, mango en een lichte dressing van sojasaus en sesamolie. Een verrassend gerecht dat zowel lekker als kleurrijk op je bord verschijnt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Aziatisch gevulde aardappel

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C en was de aardappelen grondig. Prik er met een vork enkele gaatjes in, wrijf in met de olijfolie en bak voor 40 min. in de oven tot ze zacht zijn vanbinnen.
2
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de komkommer, mango, edamame boontjes, sojasaus en sesamolie in een kom en laat het mengsel 5 min. intrekken.
3
Haal de gepofte aardappelen uit de oven, snijd ze voor de helft open en hol ze uit. Vul ze met het mengsel en garneer met kiemgroenten en sesamzaadjes.

Heerlijke gerechten uit de Aziatische keuken

Aziatische recepten bieden een rijke variëteit aan smaken, texturen en geuren. Van de pittige gerechten uit Thailand tot de umami-rijke maaltijden uit Japan; Aziatische keukens hebben wereldwijd vele harten veroverd. Klassieke gerechten zoals sushi, Pad Thai en dim sum zijn tijdloos, maar de Aziatische keuken staat ook bekend om zijn creativiteit en de vele mogelijkheden om traditionele gerechten met een moderne twist te bereiden.

Klassieke Aziatische gerechten

Aziatische recepten zijn vaak gebaseerd op eenvoudige, verse ingrediënten en complexe smaakcombinaties. Een van de meest geliefde klassiekers is sushi, een Japans gerecht bestaande uit rijst, zeewier en vaak rauwe vis, zoals zalm of tonijn. Pad Thai, een Thaise noedelschotel met garnalen of kip, tamarinde en pinda’s, is ook een favoriet wereldwijd. Ook dim sum, kleine hapjes die gestoomd of gefrituurd worden, zoals dumplings of buns, zijn een geliefd onderdeel van de Aziatische eetcultuur.

Aziatische gerechten met een twist

Aziatische recepten lenen zich perfect voor variaties en moderne twists. Zo kun je bijvoorbeeld sushi niet alleen met vis maken, maar ook met groenten zoals avocado en komkommer voor een vegetarische optie. Pad Thai kan gemakkelijk worden omgevormd tot een veganistische versie door de garnalen of kip te vervangen door tofu of tempeh.

Een andere leuke draai is de Aziatische fusion keuken, waarbij traditionele recepten worden gecombineerd met smaken uit andere keukens. Denk bijvoorbeeld aan Korean BBQ met een Mexicaanse twist, waarbij Koreaanse bulgogi gemengd wordt met een taco-vulling. Of deze gevulde aardappel met edamame boontjes, mango, sesamolie en sojasaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?