Pad Thai met mihoen, peultjes en garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pad Thai met mihoen, peultjes en garnalen

Pad Thai is een bekend Thais groentegerecht, over het algemeen populair vanwege de lage prijs van het gerecht. Het gerecht bestaat uit een combinatie van groenten, ei en vis, vlees of een vleesvervanger. Wij gaan voor deze overheerlijke variant met garnalen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pad thai met mihoen, peultjes en garnalen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af onder koud, stromend water.
2
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op hoog vuur, bak de garnalen 3 min. en haal uit de pan.
3
Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper fijn en klop de eieren los in een kom. Verhit de overige olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de eieren toe, blijf roeren en verhit totdat het roerei gaar is. Voeg de rode peper, wortel, peultjes en Pad Thai saus toe en bak 4 min. mee. Voeg vervolgens de mihoen en garnalen toe, roer door en verwarm nog 2 min. mee.
4
Snijd de koriander grof en garneer de Pad Thai met koriander.
Pad Thai met mihoen, peultjes en garnalen
Pad Thai met mihoen, peultjes en garnalen
Purcari_sauvignon_blanc_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij pad thai: Sauvignon blanc

De Oosterse keuken laat zich niet altijd even makkelijk combineren met wijn, desalniettemin zijn er prachtige combinaties mogelijk als je rekening houdt met vooral de pittige elementen en de specerijen. Voor de Pad Thai heb ik gekozen voor een aparte witte wijn. De Purcari Sauvignon Blanc is afkomstig uit het oostelijke del van Moldavië. De wijngaarden liggen tegen de grens met Oekraine. De sauvignon van Purcari heeft veel tropisch fruit met de nodige citrus en is niet strak droog, zoals bijvoorbeeld sauvignons uit klassieke gebieden als de Loirestreek in Frankrijk. Dit fruitrijke karakter gaat super samen met de licht pittige elementen in deze Pad Thai. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Vis
  • Schaaldieren
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via