Pad Thai is een bekend Thais groentegerecht, over het algemeen populair vanwege de lage prijs van het gerecht. Het gerecht bestaat uit een combinatie van groenten, ei en vis, vlees of een vleesvervanger. Daardoor is het een gezond gerecht met veel groenten. Wij gaan voor deze overheerlijke variant met garnalen.
De Oosterse keuken laat zich niet altijd even makkelijk combineren met wijn, desalniettemin zijn er prachtige combinaties mogelijk als je rekening houdt met vooral de pittige elementen en de specerijen. Voor de Pad Thai heb ik gekozen voor een aparte witte wijn. De Purcari Sauvignon Blanc is afkomstig uit het oostelijke del van Moldavië. De wijngaarden liggen tegen de grens met Oekraine. De sauvignon van Purcari heeft veel tropisch fruit met de nodige citrus en is niet strak droog, zoals bijvoorbeeld sauvignons uit klassieke gebieden als de Loirestreek in Frankrijk. Dit fruitrijke karakter gaat super samen met de licht pittige elementen in deze Pad Thai. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!
Mihoen is gemaakt van rijstebloem en water en is een dunne, transparante noedel die vaak wordt gebruikt in de Aziatische keuken als basis voor salades, roerbakgerechten en soepen.
Mihoen hoef je niet te koken, je kunt dit beter laten wellen in heet water. Doe dit zo’n 3 tot 5 minuten. De tijd dat de mihoen in heet water moet, is afhankelijk van de dikte van de mihoen en de gewenste textuur. Giet vervolgens de mihoen af en spoel deze af met koud water om het kookproces te stoppen en de noedels af te koelen.
Reken 70 tot 100 gram ongekookte mihoen per persoon. De grootte van je portie hangt ervan af of je een grote eter bent of niet.
Deze heerlijke Pad Thai vallen door de verse groenten en garnalen onder de gezonde recepten. Ben je op zoek naar meer heerlijke gezonde recepten voor tijdens de lunch of als snack. Bekijk dan de pagina met de gezonde recepten en ga aan de slag!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment