Pad Thai met mihoen, peultjes en garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pad Thai met mihoen, peultjes en garnalen

Pad Thai is een bekend Thais groentegerecht, over het algemeen populair vanwege de lage prijs van het gerecht. Het gerecht bestaat uit een combinatie van groenten, ei en vis, vlees of een vleesvervanger. Daardoor is het een gezond gerecht met veel groenten. Wij gaan voor deze overheerlijke variant met garnalen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pad thai met mihoen, peultjes en garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af onder koud, stromend water.
2
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op hoog vuur, bak de garnalen 3 min. en haal uit de pan.
3
Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper fijn en klop de eieren los in een kom. Verhit de overige olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de eieren toe, blijf roeren en verhit totdat het roerei gaar is. Voeg de rode peper, wortel, peultjes en Pad Thai saus toe en bak 4 min. mee. Voeg vervolgens de mihoen en garnalen toe, roer door en verwarm nog 2 min. mee.
4
Snijd de koriander grof en garneer de Pad Thai met koriander.
Pad Thai met mihoen, peultjes en garnalen
Pad Thai met mihoen, peultjes en garnalen
Purcari_sauvignon_blanc_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij pad thai: Sauvignon blanc

De Oosterse keuken laat zich niet altijd even makkelijk combineren met wijn, desalniettemin zijn er prachtige combinaties mogelijk als je rekening houdt met vooral de pittige elementen en de specerijen. Voor de Pad Thai heb ik gekozen voor een aparte witte wijn. De Purcari Sauvignon Blanc is afkomstig uit het oostelijke del van Moldavië. De wijngaarden liggen tegen de grens met Oekraine. De sauvignon van Purcari heeft veel tropisch fruit met de nodige citrus en is niet strak droog, zoals bijvoorbeeld sauvignons uit klassieke gebieden als de Loirestreek in Frankrijk. Dit fruitrijke karakter gaat super samen met de licht pittige elementen in deze Pad Thai. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Waar is mihoen van gemaakt?

Mihoen is gemaakt van rijstebloem en water en is een dunne, transparante noedel die vaak wordt gebruikt in de Aziatische keuken als basis voor salades, roerbakgerechten en soepen.

Hoe lang moet je mihoen koken?

Mihoen hoef je niet te koken, je kunt dit beter laten wellen in heet water. Doe dit zo’n 3 tot 5 minuten. De tijd dat de mihoen in heet water moet, is afhankelijk van de dikte van de mihoen en de gewenste textuur. Giet vervolgens de mihoen af en spoel deze af met koud water om het kookproces te stoppen en de noedels af te koelen.

Hoeveel mihoen moet je rekenen per persoon?

Reken 70 tot 100 gram ongekookte mihoen per persoon. De grootte van je portie hangt ervan af of je een grote eter bent of niet.

Meer gezonde recepten

Deze heerlijke Pad Thai vallen door de verse groenten en garnalen onder de gezonde recepten. Ben je op zoek naar meer heerlijke gezonde recepten voor tijdens de lunch of als snack. Bekijk dan de pagina met de gezonde recepten en ga aan de slag!

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Sulfiet
  • Ei
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via