Sushi met krokant gepaneerde tofu, avocado, ingelegde ui en Japanse mayonaise
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Sushi met krokant gepaneerde tofu, avocado, ingelegde ui en Japanse mayonaise

Deze sushi met krokant gepaneerde tofu, avocado, ingelegde ui en Japanse mayonaise is makkelijk te maken en staat binnen een half uur op tafel. Ook mensen die niet dol zijn op vis kunnen hun hart ophalen voor dit vegetarische sushirecept. Alle ingrediënten klaar? Rollen maar!

Mijn menu planner

Ingrediënten

30 stuks
Ingrediënten

Recept sushi met krokant gepaneerde tofu, avocado, ingelegde ui en japanse mayonaise

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Snijd de rode uien in ringen en leg in een schaaltje. Verhit water, azijn en suiker in een steelpan en roer door totdat suiker is opgelost. Giet het mengsel vervolgens over de rode ui en zet apart.
2
Laat de tofu uitlekken en druk het vocht er zoveel mogelijk uit met keukenpapier. Snijd de tofu in plakjes van 1 cm. Meng de sojasaus, sesamolie en gembersiroop en laat de tofu hierin marineren.
3
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal vervolgens de deksel van de pan, meng de sushirijst met de rijstazijn en laat verder afkoelen.
4
Zet 3 kommen klaar. Klop het ei los in 1 kom, vul 1 kom met bloem en 1 met panko. Haal de tofu eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko. Herhaal dit met alle plakjes tofu.
5
Verwarm olie in een pan bak de tofu 3 min. per kant. Laat daarna uitlekken op een stuk keukenpapier. Schil en ontpit de avocado, snijd in plakjes.
6
Leg een norivel op een snijplank en bedek met een laagje rijst. Laat 3 cm van de bovenste rand vrij. Vul verder met de tofu, ingelegde rode ui, avocado, Japanse mayonaise en rol op. Snijd tot slot met een nat mes (geen kartel) in 6 gelijke delen. Herhaal dit voor de overige norivellen.
7
Serveer met sojasaus, wasabi en extra Japanse mayonaise

Tip: het is ook mogelijk om een uramaki rol te maken (ook wel de inside out rol genoemd). Hiervoor knip je een norivel doormidden. Deze bedek je helemaal met sushirijst. Daarna strooi je er sesamzaad overheen en bedek je dit met vershoudfolie. Druk goed aan en draai om zodat de rijst naar beneden ligt. Vul met mayonaise, avocado, rode ui en tofu en maak het uiteinde van de rol nat met wat water. Rol op en druk goed aan. Snijd daarna met een scherp nat mes in plakken. Vul de rol niet te veel, anders lukt het niet om ze op te rollen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Mosterd
  • Soja
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie