Baklava: een zoete lekkernij van filodeeg en pistachenoten. We maken de baklava door de vele knapperige laagjes aan elkaar te plakken met suikerwater en deze te vullen met gemalen pistache. Een heerlijk dessert die ook perfect past bij de thee.
Baklava is op kamertemperatuur, buiten de koelkast, nog een week goed. Zorg er dan wel voor dat je de baklava in een goed afgesloten plastic bak bewaart zodat de suikersiroop niet opdroogt. Baklava kan ook in de vriezer worden bewaard: de baklava is dan 3 maanden houdbaar bij een temperatuur van -18°C.
Er bestaat nog veel discussie over de precieze oorsprong van baklava. Het bestaat al sinds 1650 en verschillende landen uit de Balkan en het Midden-oosten geven aan het gerecht te hebben uitgevonden. Het is aannemelijk dat baklava in Turkije of Griekenland is ontstaan. Turkse baklava wordt overgoten met honing of siroop. Bij de Griekse variant is dit niet het geval.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment