Print opties

Sluiten

Baklava van filodeeg en pistache

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

15 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het filodeeg uit de vriezer en laat op kamertemperatuur komen. Smelt de boter in een pannetje en voeg de plantaardige olie toe. Let op dat de boter niet bruin kleurt.
2
Meng de suiker en het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur zodra deze kookt en voeg het citroensap toe. Laat de suikersiroop afkoelen.
3
Maal de pistachenoten fijn in een blender en zet apart. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en olie. Bedek de bodem met een laagje filodeeg. Zorg ervoor dat het filodeeg het hele oppervlakte van de ovenschaal bekleedt. Bestrijk de bodem van filodeeg met het botermengsel en herhaal deze stap tot de helft van het filodeeg in de schaal op elkaar gestapeld is.
4
Verdeel de gemalen pistachenoten over het filodeeg. Bewaar wat gemalen pistachenoten ter garnering. Herhaal het stapelen van het filodeeg met een laagje boter tussen elk laagje filodeeg. Snijd de baklava in ruitjes voordat de ovenschaal in de oven gaat. Bak in 25 à 35 min. gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen.
5
Giet de afgekoelde suikersiroop over de baklava. Garneer met de overgebleven pistachenoten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.