Teriyakisaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Teriyakisaus

Teriyakisaus is een zeer geliefde saus bij velen. Vaak koop je hem kant-en-klaar, maar het is ook ontzettend lekker (en leuk!) om het een keertje zelf te maken. Met dit recept maak je ‘m in een handomdraai!

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept teriyakisaus

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Schil en rasp de verse gember fijn en meng deze met de sojasaus, mirin en bruine basterdsuiker in een pan. Verwarm de pan en laat 5 min. zachtjes doorkoken.
2
Meng de maïzena met het water en voeg dit toe aan de saus. Laat kort koken, totdat de saus is gebonden.
3
Gebruik de saus in wokgerechten, bij sushi, over gebakken vlees of met een gepofte aardappel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via