Teriyakisaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Teriyakisaus

Teriyakisaus is een zeer geliefde saus bij velen. Vaak koop je hem kant-en-klaar, maar het is ook ontzettend lekker (en leuk!) om het een keertje zelf te maken. Met dit recept maak je ‘m in een handomdraai!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept teriyakisaus

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Schil en rasp de verse gember fijn en meng deze met de sojasaus, mirin en bruine basterdsuiker in een pan. Verwarm de pan en laat 5 min. zachtjes doorkoken.
2
Meng de maïzena met het water en voeg dit toe aan de saus. Laat kort koken, totdat de saus is gebonden.
3
Gebruik de saus in wokgerechten, bij sushi, over gebakken vlees of met een gepofte aardappel.

Wat is teriyakisaus?

Teriyakisaus is een Japanse saus op basis van sojasaus, mirin en suiker. Het wordt gebruikt als marinade en als glazuur voor gegrild vlees, vis en groenten en heeft een zoete en hartige smaak.

Hoe smaakt teriyakisaus?

Teriyakisaus heeft een zoete en hartige smaak met een lichte umami-smaak van de sojasaus. De smaak is afhankelijk van de verhouding van de ingrediënten en kan variëren van subtiel tot sterk.

Hoe lang blijft teriyakisaus goed?

Ongeopende teriyakisaus kan meestal tot 1 jaar bewaard worden in de koelkast of op een koele, droge plaats. Eenmaal geopend, blijft de saus ongeveer 2-3 maanden goed in de koelkast. Het is altijd goed om de houdbaarheidsdatum op de fles te controleren en je zintuigen te gebruiken om te bepalen of de saus nog goed is (zoals geur en smaak).

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?