Teriyakisaus is een zeer geliefde saus bij velen. Vaak koop je hem kant-en-klaar, maar het is ook ontzettend lekker (en leuk!) om het een keertje zelf te maken. Met dit recept maak je ‘m in een handomdraai!
Teriyakisaus is een Japanse saus op basis van sojasaus, mirin en suiker. Het wordt gebruikt als marinade en als glazuur voor gegrild vlees, vis en groenten en heeft een zoete en hartige smaak.
Teriyakisaus heeft een zoete en hartige smaak met een lichte umami-smaak van de sojasaus. De smaak is afhankelijk van de verhouding van de ingrediënten en kan variëren van subtiel tot sterk.
Ongeopende teriyakisaus kan meestal tot 1 jaar bewaard worden in de koelkast of op een koele, droge plaats. Eenmaal geopend, blijft de saus ongeveer 2-3 maanden goed in de koelkast. Het is altijd goed om de houdbaarheidsdatum op de fles te controleren en je zintuigen te gebruiken om te bepalen of de saus nog goed is (zoals geur en smaak).
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment