Gegrilde Vis In Teriyakisaus Met Rijst Shiitake En Bimi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min

Gegrilde vis in teriyakisaus met rijst, shiitake en bimi

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
2
Snijd 1 cm van de onderkant van de steel van de bimi af en gooi deze weg. Snijd de shiitake doormidden. Voeg de bimi samen met de shiitake toe in een kom. Meng dit goed met elkaar met de helft van de olie en een snufje zout en peper.
3
Verhit een grillpan en gril de groenten. Verhit de andere helft olie in een koekenpan en gril de vis voor 3 min. aan 1 kant. Draai de vis om, verdeel de teriyakisaus over de vis en bak de vis aan de andere zijde voor 2 min.
4
Snijd de rode peper in ringen, rasp het zest van de schil van de citroen (alleen het gele gedeelte) en hak de kruiden fijn.
5
Giet de rijst af. Meng de rijst in een kom met het citroenrasp, de kruiden en 3/4e van de rode peper. Voeg de gegrilde groenten toe aan de kom en serveer de Dutch Yellowtail bovenop. Besprenkel met sesamzaad en de resterende rode peper.