Schil de winterpeen en schaaf met een dunschiller in de lengte in dunne plakken. Verwarm de azijn met de suiker in een pan tot de suiker is opgelost. Voeg de wortellinten toe aan de azijn en zet apart.
2
Pel de knoflook, schil de gember en snijd fijn. Meng samen met de sojasaus en de chilisaus. Snijd de tempeh in blokjes van 2 bij 2 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 5 min. krokant. Voeg de helft van de saus toe en bak 2-3 min. mee. Zorg dat alle tempeh goed bedekt is met de saus.
3
Breng twee pannen met water aan de kook. Snijd 1 cm van de onderkant van de bimi af en snijd vervolgens doormidden. Kook de bimi gaar in 4 min. en giet af. Kook in de andere pan de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
4
Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit. Snijd in blokjes. Snijd de bosuien in schuine ringen en de rode peper in dunne ringen.
5
Verdeel de noedels over de kommen en garneer met de tempeh, bimi, wortellinten, mango, bosui, rode peper en het zwarte sesamzaad. Serveer met de resterende saus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.