Eén van onze favoriete kazen van dit moment is burrata. Een romige kaas die heerlijk is op knapperig brood in combinatie met de zoute pistachenoten en verse tomaatjes. Qua brood kan je alle kanten op, maar wij kiezen deze keer voor partybrood voor een lekkere twist!
Een klassiek borrelhapje uit het zonnige Italië: bruschetta. Traditioneel wordt dit stukje geroosterd brood ingesmeerd met een teentje knoflook, afgetopt met verse fijngehakte tomaten en besprenkeld met extra vergine olijfolie, een vleugje zwarte peper en zout en eventueel afgetopt met verse blaadjes basilicum. Er kan worden gevarieerd met toppings, denk aan verschillende soorten kazen of vleesbeleg. Hoe je het ook belegd, bruschetta valt bij iedereen in de smaak!
Wil je niet teveel tijd kwijt zijn aan het bereiden van bruschetta, ga dan voor de klassieke Italiaanse bruschetta. Dit past lekker bij andere borrelhapjes zoals olijven en het is al binnen 20 minuten gemaakt. Wil je er een keer een twist aan geven? Dan heb je genoeg keuze! Probeer bijvoorbeeld deze mozzarella perzik bruschetta, waarbij we de perzik grillen om zo de zoete smaken nóg sterker te maken. Lekker met rauwe ham, maar voor de vegetariërs onder ons kan je dit gemakkelijk weglaten, net zo lekker.
Staat er een paasbrunch op de planning? Dan is deze simpele bruschetta met groene aspergetips een echte aanrader om te maken. Het knapperige stokbrood beleggen we met kleurige cherrytomaatjes en aspergetips. Het geheel maken we af met een smaakvolle balsamico glaze. In één woord: verrukkelijk! Een andere leuke variant is de bruschetta met zelfgemaakte doperwtenpesto en champignons. Klinkt misschien wat gek en onbekend, maar het is ontzettend lekker! De erwtenpesto maak je gemakkelijk zelf met maar 5 ingrediënten en de smaak van de champignons zorgt voor een lekkere twist.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment