Deze bruschetta met erwtenpesto en champignons is een leuke twist op de Italiaanse klassieker. De erwtenpesto maak je volledig zelf met maar 5 ingrediënten! Staat dit vegetarische voorgerecht bij jou op tafel tijdens het kerstdiner?
Mijn menuplanner
Ingrediënten
12 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Recept bruschetta met doperwtenpesto en champignons
Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de tuinerwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg samen met de basilicum, 50 gr. Parmezaanse kaas, citroensap en 1 teentje knoflook toe aan een blender en blend tot een gladde pesto. Breng de erwtenpesto op smaak met peper en zout.
2
Snijd het stokbrood in 12 sneetjes, verdeel ze over een rooster en gril een paar minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en pers de resterende knoflook. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook samen met champignons 5-10 min. tot de champignons zacht zijn.
3
Haal de broodjes uit de oven. Besmeer met de erwtenpesto en beleg ze met de champignons. Rasp de resterende Parmezaanse kaas over het geheel.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment