Italiaanse Bruschetta
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Italiaanse bruschetta

Een typische voorbeeld van extreem lekker en simpel Italiaans eten; dát is deze heerlijke, origineel Italiaanse bruschetta. Serveer met andere lekkernijen zoals olijven voor een smakelijke borrelplank, of eet ze gewoon los. Genieten!

Mijn menu planner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Volledig recept bekijken

Recept italiaanse bruschetta

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Snijd 12 schuine plakken van het stokbrood. Besprenkel deze met een beetje olijfolie en bak lichtbruin en krokant in een hete droge koekenpan. Draai de broodjes regelmatig om.
2
Snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaten. Leg ze in een pannetje of schaal en voeg kokend water toe. Laat dit voor ongeveer 3 min staan. Giet vervolgens het water af en ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat in kleine blokjes en zet apart in een kommetje.
3
Scheur de basilicum fijn en voeg dit samen met de extra vergine olijfolie, peper en zout (naar smaak) toe aan de tomaat. Roer door elkaar.
4
Ontvel de teen knoflook en wrijf hiermee de broodjes in. Serveer de broodjes met een flinke schep van het tomatenmengsel en top af met pijnboompitten.

Welke tomaten moet je gebruiken voor bruschetta?

Welke tomaten je gebruikt voor bruschetta maakt niet veel uit. De tomaten in het gerecht maken het lekker fris, dus zorg ervoor dat de tomaten die je gebruikt lekker smaakvol zijn. Je kunt variëren met trostomaten of cherrytomaatjes bijvoorbeeld. Wil je een andere twist? Probeer het dan eens met zongedroogde tomaten!

Welke wijn past goed bij bruschetta?

Heb je vanavond een lekkere bruschetta op tafel staan, dan is een veelgestelde vraag: welke wijn drink je bij bruschetta? Bij de heerlijke Italiaanse bruchetta past een droge witte wijn altijd goed, denk aan een Pinot Grigio of een Chardonnay. Daarnaast is een lichte rode wijn zoals een Bardolino ook erg lekker om erbij te drinken. Een fruitige rosé is in de zomer ook altijd een goede aanrader.

Bruschetta, wij zijn fan! Een variatie op de traditionele variant is deze heerlijke bruschetta met wortel en geitenkaas! Zeker de moeite om een keertje te proberen!

Online workshop

Foodie Eefje van EEFSFOOD leert je in een online workshop een heerlijke Italiaanse bruschetta maken. Check de workshop via de video.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.