Italiaanse Bruschetta
Niveau
Beginner
Tijd
20 min

Italiaanse bruschetta

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Snijd 12 schuine plakken van het stokbrood. Besprenkel deze met een beetje olijfolie en bak lichtbruin en krokant in een hete droge koekenpan. Draai de broodjes regelmatig om.
2
Snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaten. Leg ze in een pannetje of schaal en voeg kokend water toe. Laat dit voor ongeveer 3 min staan. Giet vervolgens het water af en ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat in kleine blokjes en zet apart in een kommetje.
3
Scheur de basilicum fijn en voeg dit samen met de extra vergine olijfolie, peper en zout (naar smaak) toe aan de tomaat. Roer door elkaar.
4
Ontvel de teen knoflook en wrijf hiermee de broodjes in. Serveer de broodjes met een flinke schep van het tomatenmengsel en top af met pijnboompitten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Voor- & tussengerechten
Borrelhapjes & snacks
Cuisine
Italiaans
Soort
Brood & Sandwiches
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via