Een typische voorbeeld van extreem lekker en simpel Italiaans eten; dát is deze heerlijke, origineel Italiaanse bruschetta. Serveer met andere lekkernijen zoals olijven voor een smakelijke borrelplank, of eet ze gewoon los. Genieten!
Welke tomaten je gebruikt voor bruschetta maakt niet veel uit. De tomaten in het gerecht maken het lekker fris, dus zorg ervoor dat de tomaten die je gebruikt lekker smaakvol zijn. Je kunt variëren met trostomaten of cherrytomaatjes bijvoorbeeld. Wil je een andere twist? Probeer het dan eens met zongedroogde tomaten!
Heb je vanavond een lekkere bruschetta op tafel staan, dan is een veelgestelde vraag: welke wijn drink je bij bruschetta? Bij de heerlijke Italiaanse bruchetta past een droge witte wijn altijd goed, denk aan een Pinot Grigio of een Chardonnay. Daarnaast is een lichte rode wijn zoals een Bardolino ook erg lekker om erbij te drinken. Een fruitige rosé is in de zomer ook altijd een goede aanrader.
Bruschetta, wij zijn fan! Een variatie op de traditionele variant is deze heerlijke bruschetta met wortel en geitenkaas! Zeker de moeite om een keertje te proberen!
Foodie Eefje van EEFSFOOD leert je in een online workshop een heerlijke Italiaanse bruschetta maken. Check de workshop via de video.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment