Italiaanse Bruschetta
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Italiaanse bruschetta

Een typische voorbeeld van extreem lekker en simpel Italiaans eten; dát is deze heerlijke, origineel Italiaanse bruschetta. Serveer met andere lekkernijen zoals olijven voor een smakelijke borrelplank, of eet ze gewoon los. Genieten!

Mijn menu planner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten

Recept italiaanse bruschetta

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Snijd 12 schuine plakken van het stokbrood. Besprenkel deze met een beetje olijfolie en bak lichtbruin en krokant in een hete droge koekenpan. Draai de broodjes regelmatig om.
2
Snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaten. Leg ze in een pannetje of schaal en voeg kokend water toe. Laat dit voor ongeveer 3 min staan. Giet vervolgens het water af en ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat in kleine blokjes en zet apart in een kommetje.
3
Scheur de basilicum fijn en voeg dit samen met de extra vergine olijfolie, peper en zout (naar smaak) toe aan de tomaat. Roer door elkaar.
4
Ontvel de teen knoflook en wrijf hiermee de broodjes in. Serveer de broodjes met een flinke schep van het tomatenmengsel en top af met pijnboompitten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?