In samenwerking met:
Carpaccio pastasalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Carpaccio pastasalade

Je bent vast wel bekend met carpaccio als voorgerecht, maar wist je dat je het ook kan verwerken in een lekkere pastasalade? In dit recept serveren we de carpaccio op een bedje van farfalle pasta, spinazie, cherrytomaten en witlof, afgetopt met truffelmayonaise en walnotenkaas. Klinkt verrukkelijk toch?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept carpaccio pastasalade

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Halveer de cherrytomaten en snijd de witlof in smalle kwarten. Rasp de kaas grof.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Meng de pasta met de helft van de truffelmayonaise.
3
Meng de spinazie, cherrytomaten en witlof met de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de pasta over de borden en leg de carpaccio erop. Garneer met de kaas en de rest van de truffelmayonaise.

Wat is carpaccio?

Carpaccio, oorspronkelijk afkomstig uit Italië, is een delicaat en verfijnd gerecht dat de smaakpapillen prikkelt. Het is vernoemd naar de Venetiaanse schilder Vittore Carpaccio, vanwege de overeenkomst tussen de dunne plakjes vlees en de kleuren in zijn schilderijen. Traditioneel bestaat carpaccio uit flinterdunne plakjes rauw rundvlees, meestal ossenhaas, die subtiel zijn gemarineerd met olijfolie, citroensap, peper en zout. Soms wordt er nog een pesto dressing of truffelmayonaise overheen gedrapeerd. Dit creëert een delicate en sappige smaakbeleving.

Carpaccio biedt een scala aan culinaire mogelijkheden, vooral in salades. De basis van deze salades kan variëren, van klassieke groene salades tot modernere interpretaties met bijvoorbeeld rucola, geraspte Parmezaanse kaas, pijnboompitten en balsamicoazijn. Het vlees kan ook worden vervangen door andere dungesneden ingrediënten zoals vis (zalm of tonijn), bieten, courgette of zelfs fruit zoals mango.

Als voorgerecht schittert klassieke carpaccio in al zijn eenvoud. Dunne plakjes ossenhaas worden elegant op een bord gerangschikt en besprenkeld met de marinade. Vaak worden ze vergezeld door een garnituur van kappertjes, rucola en geschaafde Parmezaanse kaas. Het resultaat is een verfijnde, smaakvolle opening van een maaltijd.

Alternatieven voor carpaccio

Wil je liever geen rauw vlees eten? Er zijn genoeg alternatieven voor de carpaccio gemaakt van vlees. Snijd bijvoorbeeld je tomaten zo fijn mogelijk voor deze tomatencarpaccio met groene linzen of ga voor deze bietencarpaccio met aardappel krokant. Ook lekker: courgette carpaccio. Maak het geheel compleet met pittige rucola, knapperige groene asperges en zoete frambozen. Liefhebber van zalm? Dan moet je deze carpaccio van gemarineerde zalm proberen! Maak het als voorgerecht tijdens een uitgebreid diner of maak er een avondmaaltijd van door de zalm op een bedje van couscous te serveren.

Verschillende varianten

Naast een pastasalade zijn er nog veel andere varianten pasta’s zodat je lekker kunt afwisselen. Denk bijvoorbeeld aan een pasta ovenschotel, een eenpanspasta gerecht of een lekkere pasta lasagne. Ontdek de pasta recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via